ks
klobása
ostravská či jiná libová voňavá klobása
kapie
červená - asi polovinu malé skleničky
Postup přípravy receptu
1
Na pánvi, na trošce olivového oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Jak začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek (pouze bílou část) a přídáváme propláchnuté fazole, scezené žampiony, na proužky sterilované kapie. Pak zalejeme kečupem (tak, aby byly fazole pěkně ponořené nebo dle chuti), zakapeme worchesterovou omáčkou - dávám tak 1/2 až 1 lžíci, ale záleží na každém, co mu chutná.
2
Solím velmi málo a ovoním pepřem z mlýnku. Fazole jen prohříváme, než začnou probublávat, přidáme zelnou část pórku, tak aby byl poloměkký (něco si nechávám bokem na ozdobení talíře). Podáváme s tmavým chlebem.