Pórek nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody. Přidáme fazole, osolíme, opepříme podle chuti a vaříme doměkka. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji toastový chléb nakrájený na kostičky a nakonec ho přidáme do polévky.
2
Pro zjemnění můžeme přidat lžíci zakysané smetany a pro výraznejší chuř trošku chilli. Ingredience jsou tak na 1 porci, polévka je vydatná a zastoupí celý oběd.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza Samec
|15. 11. 2011 17:11
Takže dobrý den, sem to jááá , říkám si Honza Samec :) První věc co bych chtěl zmínit je, že s paní absolutně nesouhlasim :)) Myslím si že já a paní JAnča, máme úplně odlišný názor na svět. Vlastně mě pani Janča nezajímá, ani nevím proč vám to píšu :) Mezi mé záliby patří stříhání papírových vloček, stavění papírových parníčků :))) Prostě všechny zábávné hry pro důchodce :) S mým vnukem sem jednou zkoušel tkaovej ten brejkdenc. Tenkrát sem se léčil kurňa dlouho :) Ale teď K VĚCI, NESNÁŠÍM POLÉVKY. Tak proč tu trávíte čas komentováním polívek ? S pozdravem HOnza Samec :)))
Janča
|19. 10. 2010 18:23
Moc dobrá.
Toycat
|16. 10. 2010 19:31
Pórku jeden celý (velký), fazolí 2 plechovky Heinz bílé v tomatu. Smetanu zakysanou celou 12% (na cca 4 litry polévky). Přidal jsem ještě cca 2-3 špetky majoránky a cca 1 dl mléka pro zjemnění. Místo toastového chleba na oleji jsem chleba dělal v toastovaši, aby to nebylo tak mastné. Jinak můžu doporučit, je to mňamka a není to klasika, takže změna chuti potěšila.