Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a petržel, potom tam prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme majoránku a sůl, promícháme a zamícháme do uvařených fazolí. Můžeme případně trochu zahustit jížkou.
2
Noky si připravíme z jednoho vejce, soli, stejného množství vody jako je objem vejce (asi 50 ml, nevím to přesně, dělám od oka) a zahustíme to polohrubou moukou tak, aby se daly dělat lžičkou noky nebo použít síto na halušky (je to rychlejší). Pochopitelně noky zaváříme do již hotové polévky a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přidávám ještě 2 stroužky česneku, aby tam byl cítit a chvilinku povařím.
3
Lze podávat i jako hlavní chod, je dost hustá. Recept mám po mamince, jako malí jsme se s bratrem po ní mohli utlouct.