Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s mlékem a zakysankou (rozkvrdláme), smetanu se žloutkem (rozkvrdláme) a provaříme, pak dochutíme solí, koprem a dle chuti přikyselíme octem.
2
Hustotu polévky si může každý zredukovat podle sebe.
Bezvadná. Chutnala všem! Udělala jsem ji bez vajíčka ( žloutku ) a kopru a taky byla na jedničku :-) Děkujeme za recept.
Michaela Houdová
|10. 8. 2012 16:30
Naprostá spokojenost!! <:-) <3
Leona
|2. 7. 2012 14:50
Recept jsem si upravila a z nedostatku času použila fazole ve slaném nálevu a ty jsem dala až nakonec, aby se nerozvařily. Lepší fazolovku už asi nesvedu, nebo tahle je navíc suprovně ochucená koprem a kořením.
Jířa
|13. 4. 2012 19:52
Doporučuju, je skvělá :-*
Sváťa
|21. 11. 2011 09:29
Hodně dobrá polívka. Fazole jsem dal z plechovky a měl jsem jí za půl hoďky hotovou.
Radka
|14. 9. 2011 11:24
Velká pochvala, je dokonalá!
jánská
|24. 7. 2011 16:50
dělám jí často,máme jí velmi rádi :-*
Věra Slabá
|2. 6. 2011 19:59
Výborná polévka, jako od babičky. Trochu mi připomíná kulajdu díky tumu kopru. Děkuji O:-)