já osobně bych ale dal česnek až na konec aby vám nezhořkl a ta majoránka nesmí ve fazulové polévce chybět
Tuhle polévku vaříme často a před koncem vaření přidáváme majoránku.
Tak jsem ji dnes udelala.A musim rict polevka je jedna basen.Jeste jsem nakonec dala trosku kudrnacky na ozdobu.
Ja dávam do polévky strouhané těsto,děla se z vajíčka a pol.mouky,akorat těsto musí být uplně tuhé,aby se dalo strouhat na struhadle.
Výborný !!! I s nokama výborný recept!
U nás se dělají noky-škubánky z 1 vejce, trošky vody cca 50 ml, špetky soli a hrubé mouky. Tu přisypávám, až je směs tužší a dají se z ní malou lžičkou nabírat malé nočky. Ihned zavařuji do vroucí polévky, jakmile vyplavou, jsou hotové. Pokud přidáte do směsi trošku másla, budou jemnější.
Ty noky jsou jednoduché.Rozmíchat vajíčko, přidat hrubou mouku, aby vzniklo hustší těstíčko a malou lžičkou házet do polévky.
A jak děláte ty noky do té polévky? Mám přítele z Moravy, tak bych mu to taky udělala:o) Díky moc, jestli někdo napíše.
Já to tak taky vařím podle receptu z jižní Moravy.Česnek dávám taky a taky bez octa.Trávila jsem všechny prázdniny u babičky na Jižní Moravě a toto byla nejoblíbenější polévka.
Naše nejoblíbenější polévka. U nás na jihu Moravy se dělá stejně, jako děláte vy Květo, s noky a na závěr majoránku ale i česnek, aby krásně voněla. Jen octu a maggi se vyhýbáme, děti to nemají rády. A říkáme jí fazulová polévka se škubánkama.
Já dělám noky, u nás tomu říkáme fazolačka se žglgama.Ty noky jsou z hrubé mouky a tužší a je to s nimi vynikající.Nedávám nové koření a cibuli, ale na závěr přidám majoránku.A vyjímečně do fazolačky dávám maggi, dodá tomu správný šmrc.
to do toho nikdo neděláte noky?
Tahle polévka je spuer, akorát do ní nedávame ocet a bramobry. Ty až ke konci na jemno nastrouháme na zahuštění :-)