Fazole namočíme přes noc, poté uvaříme s mrkví a petrželí. Petržel vyhodím, mrkev nastrouhám do vývaru s fazolemi. Uděláme jíšku, do které v závěru dáme lžíci papriky. Vlejeme do polívky. Tu v závěru ochutíme vegetou, či jen solí, dál lžíci octu a lžíci kysané smetany.
2
Moc dobrá je s nudlemi (klasické široké domácí nudle). A pro odvážlivce doporučuji tyto nudle smíchat s vařenými fazolemi, osolit, omastit sádlem a jíst s okurkou. Já to miluju.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
monika
|15. 2. 2013 11:03
no fuj vegeta,co by Českej narod delal bez takovych sraček neumite si snad dochuti samy :-( :-))
ramona
|4. 11. 2012 17:29
...jo ohřátý klobásový párek nesmí chybět a nedávám kysanou smetanu <:-)
ramona
|4. 11. 2012 17:26
... podle mne je nej ... rozmixovat s mrkví,česnekek a řap.celerem rozvařeným ve fazolovém vývaru ... dám i trošku pálivé papriky a půl lžičky octa na talíři = pozor nedávat do hrnce,páč se může překyselením úplně pokazit ... :-!