Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli, krátce povařte a podávejte ozdobené bylinkami.
2
//**Know-how:** Gruzínské polévky připomínají spíš omáčky a chuťově jsou naprosto nepřekonatelné. Namísto polévky můžete z uvařených fazolí připravit také salát. Uvařené fazole sceďte, přidejte mleté ořechy, nadrobno nakrájenou cibulku i s natí, česnek utřený se solí a mletý pepř. Dobře promíchejte, podle chuti okyselte citronovou šťávou nebo červeným vinným octem a dejte odležet do ledničky. Podávejte posypané jemně nakrájenou petrželkou, jako přílohu k vařeným i pečeným masům nebo rybám či také samostatně s chlebem.//