• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Fazolová polévka II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolová polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole suché
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • celerová nať nebo petrželová
    • špekáček dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku a zalejeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme převařit. Nakonec přidáme sekanou nať, pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vřící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
2
Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka (Lobio)

Fazolová polévka (Lobio)

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka

Fazolová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kadlejda | 7. 10. 2016 12:35

    Polévku dělám velmi často, je výborná, neohřívám v ní žádné buřtíky, ale dávám do ní na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a zahustím jíškou. Zkuste, je opravdu výborná.

  • dudysek | 3. 12. 2011 11:54

    Velmi dobrá a vydatná polévka. Uvařila jsem ji manželovi a tátovi na stavbu a plně jim stačila jako oběd. Chválím, neobvyklé, ale výborné!

  • Tereza J. | 22. 1. 2009 17:13

    Františka, tie špekáčiky sú tam preto, že vlastne nahrádzajú celý obed, aj druhé jedlo, nielen polievku. Preto sa tam údenina nereže, lebo sa vlastne podáva ako druhý chod. Robievali sme ju a robievam ju vtedy, ak sa bude niečo robiť a nebude čas. Uvarím deň dopredu, potom len ohrejem. Ak chcem len polievku, tak tam tie špekáčiky ohrievať nedávam.

  • Frantiska :) | 22. 1. 2009 14:36

    moc dobra :) uzenina podle me neni vubec potreba

  • Lucie F. | 13. 9. 2008 18:23

    Vyborne. Nemela jsem spekacky ci parky, tak jsem do polevky nakrajela klobasku a je to na jednicku s hvezdickou.

  • Markéta Slachová | 23. 11. 2007 20:20

    Polévka je moc dobrá, dle rady Ňulinky jsem do ní před koncem nakrájela párky. Ještě jsem přidala jedem bobkový list. Dávám jedna.

  • Tereza J. | 12. 10. 2007 08:24

    Ňulinka, ten recept som napísala tak, ako sme varili už doma v detstve. Ja mrkvu tiež nedávam, lebo varenú ju nechcem :))) V detstve som vždy kvôli tej mrkve bojovala s oteckom. Potom som sa hrala na Popolušku. Rodič vždy zvíťazil, pretože ju varil :)))

  • Ňulinka - | 11. 10. 2007 19:49

    Terko,udělala jsem,ale párky,místo špekáčků jsme jedli v polévce,mám doma 3 chlapy,neměla jsem mrkev,nedala jsem a přidala masox.Vynikající,dáváme 1.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2005 06:48

    ˇAno, aj v tej našej musí lyžica stáť. Taká hustá musí byť.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 11. 2005 18:39

    Vyskúšam a obmením tak fazuľovicu svätojurskú. Je podobná, iba bez zemiakov (brambor) a zvlášť sa k nej podávajú široké rezance. Jurania vravia, že v nej musí lyžica stáť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Fazolová
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celerová nať Červená paprika Cibule Fazole Hladká mouka Mrkev Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
74
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
55
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka F.O.O.D.
Fazolová polévka F.O.O.D.
Fazolová polévka mňam
Fazolová polévka mňam
Fazolová polévka na kyselo
Fazolová polévka na kyselo
Fazolová polévka pana dirigenta
Fazolová polévka pana dirigenta
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact