Polévku dělám velmi často, je výborná, neohřívám v ní žádné buřtíky, ale dávám do ní na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a zahustím jíškou. Zkuste, je opravdu výborná.
Velmi dobrá a vydatná polévka. Uvařila jsem ji manželovi a tátovi na stavbu a plně jim stačila jako oběd. Chválím, neobvyklé, ale výborné!
Františka, tie špekáčiky sú tam preto, že vlastne nahrádzajú celý obed, aj druhé jedlo, nielen polievku. Preto sa tam údenina nereže, lebo sa vlastne podáva ako druhý chod. Robievali sme ju a robievam ju vtedy, ak sa bude niečo robiť a nebude čas. Uvarím deň dopredu, potom len ohrejem. Ak chcem len polievku, tak tam tie špekáčiky ohrievať nedávam.
moc dobra :) uzenina podle me neni vubec potreba
Vyborne. Nemela jsem spekacky ci parky, tak jsem do polevky nakrajela klobasku a je to na jednicku s hvezdickou.
Polévka je moc dobrá, dle rady Ňulinky jsem do ní před koncem nakrájela párky. Ještě jsem přidala jedem bobkový list. Dávám jedna.
Ňulinka, ten recept som napísala tak, ako sme varili už doma v detstve. Ja mrkvu tiež nedávam, lebo varenú ju nechcem :))) V detstve som vždy kvôli tej mrkve bojovala s oteckom. Potom som sa hrala na Popolušku. Rodič vždy zvíťazil, pretože ju varil :)))
Terko,udělala jsem,ale párky,místo špekáčků jsme jedli v polévce,mám doma 3 chlapy,neměla jsem mrkev,nedala jsem a přidala masox.Vynikající,dáváme 1.
ˇAno, aj v tej našej musí lyžica stáť. Taká hustá musí byť.
Vyskúšam a obmením tak fazuľovicu svätojurskú. Je podobná, iba bez zemiakov (brambor) a zvlášť sa k nej podávajú široké rezance. Jurania vravia, že v nej musí lyžica stáť.