Fazole se v české kuchyni pravděpodobně nejčastěji používají právě na fazolovou polévku. Ta je natolik vydatná, že obstojí i jako samostatný hlavní chod - pro tento účel se může podávat s čerstvým chlebem.
...... že nechutnají nám...... kupujem v makru plechovky..... Vážená doporučuji. nasadit amarouny v tubě a nic nemusíte vymýšlet
Opět geniální hloupost.. v receptu" přidám bujón".. Stupidita. Protože zase chemie. Recept je na prd. To už ztrácí vůbec význam fazole předem namáčet a rovnou koupit ve slaném nálevu. Za mě tedy hnus.
kolik prosím vody tam dát? děkuji
Vynikající:-) byla jsem překvapená jednoduchostí a chutí :-)
Prosím, kdy přidáváte tu papriku?
A kdy tam dáváte tu mletou papriku?
Taky to tak dělám. Od namáčení fazolí jsem už zcela upustila. Je to zdlouhavé a nechutnají nám, a to jsem vyzkooušela všechny možné druhy. Kupuji červené ve slaném nálevu v Makru rovnou po kartónech.
Najste moc narocna (y) .... :-)
Tak nevím proč tam řeší pár let předemnou řeší jak vařit fazole no ja je s plechovky vyndám ve slsaném nálevu a propláchnu a ohřeju v polévce a je hotovo není co řešit.
nevím jak váš papiňák, ale můj má 2 ventily. jeden pracovní, druhej bezpečnostní, kdyby se pracovní ucpal, což se mi eště nestalo. ale je fakt, že papiňák neplním po vrch, ale hodně pod rysku... :-))
Já vařím čočku ,hrách i fazole v "přetlakáči" a všem moc chutná :-) ale existuje i červená čočka, které je uvařená za 15min na klasicky zpusob :D :-|
Ahoj všichni, cibule mrkev je jedno, jestli mixnout, nebo mrkev nakrájet po změknutí a cibuli vyhodit ne ? :-) Chuť cibule je už v polévce takže tam nevadí a ani nevadí, když ji vyhodíte, já vyhazuji. Jinak se namáčí kvůli látkám, které čočka a fazole obsahují, a nejsou dobře stravitelné, ne kvůli změknutí jen :-) najdete i na netu ;-) Jinak já osobně jsem s receptem moc spokojená, ikdyž někdy dávám česnek a majoránku, dle toho, pro koho ji vařím :-)papa a díky za recept <3
Já mixuji všechno, i cibuli s mrkví. Přidám pepř, majoránku, jíšku dělám na másle. Děti (7+6+5) ji milují!!! Děkuji za recept!
Mus
Taky, v papiňáku vařím rýži je za 4.minuty hotová ,od sýčení přesně 4. minuty max 4,5 minuty , ale to si každý musí vyzkoušet na jakou přesnou dobu. :) hlavně je to rychlé a jednoduché :) a právě dneska chci zkusit uvařit fazole neměl by být problém :)
Jinak podle mne se cibule po uvaření vytáhne a vyhodí. Mrkev se nakrájí zpět do polévky. Alespoň takhle to dělám já.
Vařím fazole v papiňáku už 15 let a nikdy nebyl sebemenší problém. Stačí zapojit do vaření hlavu a jde to pak samo :)
Jen se chci zeptat, na kolik vody tyto suroviny vycházejí? :-\
Výborná polévka, během vaření jsem měla trochu pochybnosti, ale dopadlo to skvěle :-). Nad rámec receptu jsem přidala stroužek česneku.
V žádném návodu k papiňáku jsem nečetla o tom, že se v něm nemají vařit luštěniny, jen je tam uvedená doba, jak dlouho je vařit. Už vařím v papiňáku různé druhy luštěnin pěkných pár let a nikdy se mi nestala žádná nehoda.
Nejdřív jsem se bála, jestli tomu nebude něco chybět, ale polévka sklidila úspěch, jedoduchá, ale zajímavá chuť. ;-)
Vidím, že se ti ještě neucpal ventil v papiňáku, že? Aspoň v té kuchyni při vaření nebuď, abys pak neměl doživotní papi-fazónu. ;-)
ja jsem si procital navod na pouziti motorove pily ale tam se nic nepise takze v kazdem navodu to teda neni :-D
<p>All of this began paying off about a decade ago, when Ritter started working regularly. Her early credits include the part of an art history student in the Julia Roberts film vehicle Mona Lisa Smile (2003), eight episodes on the UPN TV series Veronica Mars (2005-2006), and eight episodes on The Gilmore Girls (2006-2007). Then came best friend/sidekick parts in four big studio romantic-comedies -- 27 Dresses (2008), What Happens in Vegas (2008), Confessions of a Shopaholic (2009), and She’s Outta My League (2010) -- which would prove to be both a blessing and a curse.</p> [url=http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703]chloe bags[/url] <a href="http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703" title="chloe bags">chloe bags</a>
"Poor little things.The clients not in any way skilled in which scene he/she is in the waiting register for the bag. [url=http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/]fake louis vuitton handbags[/url] <a href="http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/" title="fake louis vuitton handbags">fake louis vuitton handbags</a>
Handbags have been a traditional part of fashion which evolved from simple designs, from girdle pouches to shoulder bags and so forth.8525 Bluetooth connection to 2006 Mercedes Benz car kit [url=http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/]toms outlet[/url] <a href="http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/" title="toms outlet">toms outlet</a>
do tlakového hrnce se luštěniny nedávají je to napsané v každém návodu,mysli pet mysli
nic nenamacim a za 20 minut jsou fazole v tlakovem hrnci hotove, mysli karle mysli
Ahoj, chtěla bych tuhle polévku uvařit, ale už tu byl dotaz jestli pak cibuli s mrkví vyjmout nebo ne? Přesně s tímhle si taky nevím rady...Díky za odpověď
Fazole varim v tlakaci, bez problemu, vecer je namocim do studene vody, vodu rano sleju a pak teprve varim se zakladem v tlakovem hrnci, voda se slit musi, jinak to peni a pak mozna i vybuchuje nekomu. Za pul hodky jsou fazole mekke.
pro Nellu a ostatní- to je hloupost, na samotném sáčku fazolí je napsáno že pokud je chceme vařit v tlakáči,nemusíme je namáčet předem, viz http://www.jaktak.cz/jak-uvarit-fazole-v%C2%A0tlakovem-hrnci-recept.html vařím fazole v papináku 10 let a nikdy mi nic nebouchlo:-)
No o tlakovem hrnci jsme všichni slyšeli a také všichni víme,že fazole do tlakače nepatří. :-* Ono to potom hezky bouchá :-\
slyseli jste nekdy o tlakovem hrnci, nemusite nic namacet a cekat sest hodin :-D
moje nej polévka :-* a špetku majoránky do ní
My též děti jen olizovaly.. :-D
Akorát teď nevím, co s tou mrkví a cibulí? Vyndat? Rozmixovat? :-) Každopádně už mi to tady pěkně voní. :-)
Simčo až stebou sekne cholesterol tak už se ani nebudeš divit :-$ :-$
je to skoro stejné jako babičky recept,jen se to nevaří s masoxem,ale s vývarem z uzeného,nebo bez vývaru a chuť se dodává jíškou připravenou z 50 g cibule osmažené na 40 g másla pak se přidá 40 g hladké mouky,růžová jíška zasyčí pak tam frknu stroužek česneku majoránku a sůl a je hotovo:) na vrch osmažená houska nebo vysmažená klobáska a je to:) staročeské jídlo jak vyšité
:-* dekuji za tento super receptím.doma se po ni vsichni jen olizovali <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-)
Uzené super! Také používám. Určitě lepší než masox. :-)
Super recept. Pěkně voní i chutná :-)
zdravé nezdravé paní Simčo.. já to dělám stejně 8-)
Tuto polévku milují moje dcery. Ještě ji vylepšuji - koupím pár uzených žebírek a ta uvařím. Polévku pak připravuji z vývaru. Nepište mi prosím, že to není zdravé - vím to, ale je to MOC dobré :-)-
Polévka je výborná, ač to tak po dovaření nevypadalo. Místo čerstvé cibulky jsem přidala osmaženou a je to také dobré
Výborná :-)
jednoducha a presto vyborna. dekuji!
prave to zkousime. je to jednuduche a napsano srozumitelne i pro chlapy nekuchare jako jsme my dva.
Klasická fazolačka. Jednoduchá, přesto vynikající. Tatínek si do talířku přisype špetku chilli:O)Dávám za 1.
Polevka je vyborna,pravě ji opět vařim,vyborny recept.