• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fazolová polévka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 126
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolová polévka
Fazolová polévka
Fazolová polévka
Fazolová polévka
Fazolová polévka
Fazolová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Fazole se v české kuchyni pravděpodobně nejčastěji používají právě na fazolovou polévku. Ta je natolik vydatná, že obstojí i jako samostatný hlavní chod - pro tento účel se může podávat s čerstvým chlebem.

Pórková polévka

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 120
      g fazole

Postup přípravy receptu

1
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem z fazolí, přilijeme do polévky, přidáme masox a znovu provaříme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně připravit jíšku

2
Část fazolových bobů můžeme rozmixovat, aby v polévce "stála lžíce". Při podáváním doplníme polévku lžící zakysané smetany a syrovou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka F.O.O.D.

Fazolová polévka F.O.O.D.

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • diger
    diger | 22. 3. 2017 11:28

    moc jsme si pochutnali ;-)

  • diger
    diger | 22. 3. 2017 11:19

    moc dobrá

  • Makro | 12. 3. 2017 09:36

    ...... že nechutnají nám...... kupujem v makru plechovky..... Vážená doporučuji. nasadit amarouny v tubě a nic nemusíte vymýšlet

  • Miras | 24. 1. 2017 12:36

    Opět geniální hloupost.. v receptu" přidám bujón".. Stupidita. Protože zase chemie. Recept je na prd. To už ztrácí vůbec význam fazole předem namáčet a rovnou koupit ve slaném nálevu. Za mě tedy hnus.

  • Jiří | 2. 1. 2017 19:33

    kolik prosím vody tam dát? děkuji

  • Lenka | 6. 12. 2016 11:27

    Vynikající:-) byla jsem překvapená jednoduchostí a chutí :-)

  • helka16 | 17. 11. 2016 15:17

    Prosím, kdy přidáváte tu papriku?

  • Helka | 17. 11. 2016 15:08

    A kdy tam dáváte tu mletou papriku?

  • Majka | 23. 9. 2016 09:39

    Taky to tak dělám. Od namáčení fazolí jsem už zcela upustila. Je to zdlouhavé a nechutnají nám, a to jsem vyzkooušela všechny možné druhy. Kupuji červené ve slaném nálevu v Makru rovnou po kartónech.

  • Jan | 10. 4. 2016 22:54

    Najste moc narocna (y) .... :-)

  • Ota | 22. 2. 2016 11:45

    Tak nevím proč tam řeší pár let předemnou řeší jak vařit fazole no ja je s plechovky vyndám ve slsaném nálevu a propláchnu a ohřeju v polévce a je hotovo není co řešit.

  • karl | 16. 1. 2016 12:33

    nevím jak váš papiňák, ale můj má 2 ventily. jeden pracovní, druhej bezpečnostní, kdyby se pracovní ucpal, což se mi eště nestalo. ale je fakt, že papiňák neplním po vrch, ale hodně pod rysku... :-))

  • honza | 13. 3. 2015 19:29

    Já vařím čočku ,hrách i fazole v "přetlakáči" a všem moc chutná :-) ale existuje i červená čočka, které je uvařená za 15min na klasicky zpusob :D :-|

  • Šárka | 21. 11. 2014 18:48

    Ahoj všichni, cibule mrkev je jedno, jestli mixnout, nebo mrkev nakrájet po změknutí a cibuli vyhodit ne ? :-) Chuť cibule je už v polévce takže tam nevadí a ani nevadí, když ji vyhodíte, já vyhazuji. Jinak se namáčí kvůli látkám, které čočka a fazole obsahují, a nejsou dobře stravitelné, ne kvůli změknutí jen :-) najdete i na netu ;-) Jinak já osobně jsem s receptem moc spokojená, ikdyž někdy dávám česnek a majoránku, dle toho, pro koho ji vařím :-)papa a díky za recept <3

  • eva | 29. 6. 2014 18:34

    Já mixuji všechno, i cibuli s mrkví. Přidám pepř, majoránku, jíšku dělám na másle. Děti (7+6+5) ji milují!!! Děkuji za recept!

  • Anonymous | 2. 6. 2014 20:46

    Mus

  • Andrea | 27. 3. 2014 09:14

    Taky, v papiňáku vařím rýži je za 4.minuty hotová ,od sýčení přesně 4. minuty max 4,5 minuty , ale to si každý musí vyzkoušet na jakou přesnou dobu. :) hlavně je to rychlé a jednoduché :) a právě dneska chci zkusit uvařit fazole neměl by být problém :)

  • Chabra | 25. 1. 2014 11:18

    Jinak podle mne se cibule po uvaření vytáhne a vyhodí. Mrkev se nakrájí zpět do polévky. Alespoň takhle to dělám já.

  • Chabra | 25. 1. 2014 11:15

    Vařím fazole v papiňáku už 15 let a nikdy nebyl sebemenší problém. Stačí zapojit do vaření hlavu a jde to pak samo :)

  • Míša... | 31. 12. 2013 10:40

    Jen se chci zeptat, na kolik vody tyto suroviny vycházejí? :-\

  • lenka.zima | 11. 12. 2013 12:35

    Výborná polévka, během vaření jsem měla trochu pochybnosti, ale dopadlo to skvěle :-). Nad rámec receptu jsem přidala stroužek česneku.

  • Hanka | 10. 12. 2013 14:42

    V žádném návodu k papiňáku jsem nečetla o tom, že se v něm nemají vařit luštěniny, jen je tam uvedená doba, jak dlouho je vařit. Už vařím v papiňáku různé druhy luštěnin pěkných pár let a nikdy se mi nestala žádná nehoda.

  • Lucie | 29. 9. 2013 13:40

    Nejdřív jsem se bála, jestli tomu nebude něco chybět, ale polévka sklidila úspěch, jedoduchá, ale zajímavá chuť. ;-)

  • kluk | 27. 9. 2013 16:06

    Vidím, že se ti ještě neucpal ventil v papiňáku, že? Aspoň v té kuchyni při vaření nebuď, abys pak neměl doživotní papi-fazónu. ;-)

  • pet | 21. 9. 2013 19:49

    ja jsem si procital navod na pouziti motorove pily ale tam se nic nepise takze v kazdem navodu to teda neni :-D

  • chloe bags | 10. 8. 2013 22:05

    <p>All of this began paying off about a decade ago, when Ritter started working regularly. Her early credits include the part of an art history student in the Julia Roberts film vehicle Mona Lisa Smile (2003), eight episodes on the UPN TV series Veronica Mars (2005-2006), and eight episodes on The Gilmore Girls (2006-2007). Then came best friend/sidekick parts in four big studio romantic-comedies -- 27 Dresses (2008), What Happens in Vegas (2008), Confessions of a Shopaholic (2009), and She&rsquo;s Outta My League (2010) -- which would prove to be both a blessing and a curse.</p> [url=http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703]chloe bags[/url] <a href="http://thisweekinasia.net/2013/07/chloe-boots-703" title="chloe bags">chloe bags</a>

  • fake louis vuitton handbags | 9. 8. 2013 05:35

    "Poor little things.The clients not in any way skilled in which scene he/she is in the waiting register for the bag. [url=http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/]fake louis vuitton handbags[/url] <a href="http://www.grss-ieee.org/fake-louis-vuitton/" title="fake louis vuitton handbags">fake louis vuitton handbags</a>

  • toms outlet | 15. 7. 2013 19:31

    Handbags have been a traditional part of fashion which evolved from simple designs, from girdle pouches to shoulder bags and so forth.8525 Bluetooth connection to 2006 Mercedes Benz car kit [url=http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/]toms outlet[/url] <a href="http://www.internettablettalk.com/toms-outlet/" title="toms outlet">toms outlet</a>

  • hathor | 13. 7. 2013 10:50

    do tlakového hrnce se luštěniny nedávají je to napsané v každém návodu,mysli pet mysli

  • pet | 22. 6. 2013 20:35

    nic nenamacim a za 20 minut jsou fazole v tlakovem hrnci hotove, mysli karle mysli

  • Verka | 4. 6. 2013 10:24

    Ahoj, chtěla bych tuhle polévku uvařit, ale už tu byl dotaz jestli pak cibuli s mrkví vyjmout nebo ne? Přesně s tímhle si taky nevím rady...Díky za odpověď

  • Sarka | 25. 5. 2013 22:22

    Fazole varim v tlakaci, bez problemu, vecer je namocim do studene vody, vodu rano sleju a pak teprve varim se zakladem v tlakovem hrnci, voda se slit musi, jinak to peni a pak mozna i vybuchuje nekomu. Za pul hodky jsou fazole mekke.

  • Simfouska | 13. 5. 2013 11:32

    pro Nellu a ostatní- to je hloupost, na samotném sáčku fazolí je napsáno že pokud je chceme vařit v tlakáči,nemusíme je namáčet předem, viz http://www.jaktak.cz/jak-uvarit-fazole-v%C2%A0tlakovem-hrnci-recept.html vařím fazole v papináku 10 let a nikdy mi nic nebouchlo:-)

  • Nella | 7. 5. 2013 10:42

    No o tlakovem hrnci jsme všichni slyšeli a také všichni víme,že fazole do tlakače nepatří. :-* Ono to potom hezky bouchá :-\

  • kakola | 24. 4. 2013 12:48

    slyseli jste nekdy o tlakovem hrnci, nemusite nic namacet a cekat sest hodin :-D

  • Moravák | 10. 4. 2013 13:32

    moje nej polévka :-* a špetku majoránky do ní

  • Michaela | 24. 1. 2013 16:27

    My též děti jen olizovaly.. :-D

  • Káča | 26. 11. 2012 17:52

    Akorát teď nevím, co s tou mrkví a cibulí? Vyndat? Rozmixovat? :-) Každopádně už mi to tady pěkně voní. :-)

  • honzík | 21. 11. 2012 12:43

    Simčo až stebou sekne cholesterol tak už se ani nebudeš divit :-$ :-$

  • kuchařinka | 18. 11. 2012 16:29

    je to skoro stejné jako babičky recept,jen se to nevaří s masoxem,ale s vývarem z uzeného,nebo bez vývaru a chuť se dodává jíškou připravenou z 50 g cibule osmažené na 40 g másla pak se přidá 40 g hladké mouky,růžová jíška zasyčí pak tam frknu stroužek česneku majoránku a sůl a je hotovo:) na vrch osmažená houska nebo vysmažená klobáska a je to:) staročeské jídlo jak vyšité

  • martinka | 15. 11. 2012 17:04

    :-* dekuji za tento super receptím.doma se po ni vsichni jen olizovali <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-)

  • Bobsikbobs
    Bobsikbobs | 1. 11. 2012 15:38

    perfekt :)

  • Věrka | 30. 7. 2012 13:42

    Uzené super! Také používám. Určitě lepší než masox. :-)

  • Tereza | 11. 7. 2012 11:38

    Super recept. Pěkně voní i chutná :-)

  • Adam | 16. 7. 2011 13:29

    zdravé nezdravé paní Simčo.. já to dělám stejně 8-)

  • Simča S.
    Simča S. | 16. 3. 2011 23:41

    Tuto polévku milují moje dcery. Ještě ji vylepšuji - koupím pár uzených žebírek a ta uvařím. Polévku pak připravuji z vývaru. Nepište mi prosím, že to není zdravé - vím to, ale je to MOC dobré :-)-

  • kachnis25 | 9. 12. 2010 15:43

    Polévka je výborná, ač to tak po dovaření nevypadalo. Místo čerstvé cibulky jsem přidala osmaženou a je to také dobré

  • Zdeňka Ž | 3. 9. 2010 15:52

    Výborná :-)

  • Zuzana Scotka | 25. 10. 2008 23:53

    jednoducha a presto vyborna. dekuji!

  • ondřej a dave | 6. 2. 2008 14:30

    prave to zkousime. je to jednuduche a napsano srozumitelne i pro chlapy nekuchare jako jsme my dva.

  • Michal z Hradišťa | 5. 2. 2008 15:55

    Klasická fazolačka. Jednoduchá, přesto vynikající. Tatínek si do talířku přisype špetku chilli:O)Dávám za 1.

  • zdenek kadlf | 28. 11. 2006 16:25

    Polevka je vyborna,pravě ji opět vařim,vyborny recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Fazolová
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Hladká mouka Masox Mrkev Paprika - sladká Sádlo Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

81
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
81
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
77
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
67
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
66
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu
Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu
Fazolová gulášová polévka
Fazolová gulášová polévka
Fazolová gulášovka s uzeným masem
Fazolová gulášovka s uzeným masem
Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka F.O.O.D.
Fazolová polévka F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact