g
uzené maso
postačí obyčejný kabanos, párek apod.
1
g
zeleninové lečo
koření
dle chuti já dávám oregano a bylinkový pepř, majoránku
Postup přípravy receptu
1
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninku, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád hodně pikant, tak si přidá feferonku.
2
Jakmile to začne nádherně vonět, přidáme lečo i s nálevem, přilijeme trošku kečupu (asi 2 lžíce), dochutíme a dle potřeby zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody (není nutné).
3
Jako příloha je výborné pečivo všeho druhu. Pozor! Výstraha! Nutno v zásobě pivko - bude žízeň.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka Korábová
|12. 4. 2008 20:56
Milý Jiří- kuchařina je sice věda, ale nepracuje se s laboratorními váhami, to bychom to mohli dopracoat s tou přesností tak daleko, že bychom přepočítávali fazole v plechovce, jeli jich tam stejně jako v té druhé. Kuchařina je i v pocitu, že jídlo chutná i když je jednou hustší a jindy řidší a to dle stejného receptu, nejlepší dávkování je "tak akorát" a vždy s úsměvem .
Tereza J.
|12. 4. 2008 16:30
Recept je s gramážou, prečo by bol nepresný ? Že tam nie je presná gramáž slaniny ? To snáď byť nemusí, zvyšok je jasný. Máte tam napísané malá sklenička leča. To je tiež jasné, stačí ísť do obchodu, Nemyslím si, že je namieste takto kritizovať recept. Je zbytočné to isté uverejnovať 2x, zvlášť vedome. Ak je to výborné, mali ste daž dobrú známku .
Jiří Gogela
|12. 4. 2008 15:32
Recept je, bohužel , nepřesný, chybí základní měřitelné množství surovin, fazole, angl. slanina, voda, lečo, cibule atd. Doplnil jsem to odhadem a je to výborné. Upravený recept v nejbližší době uveřejním.