g
vepřová panenka
Nemusí být panenka, stačí i vepř. kýta,atd..
150
g
pikantní slanina
4
stroužek
česnek
3
ks
jarní cibulka
5
plátek
cuketa
sůl
pepř celý
Postup přípravy receptu
1
Osmažíme slaninu na pánvi a necháme vypustit tuk. Slaninu vyndáme a nakrájíme na kostičky. Přidáme osolené a opepřené maso na plátky, 2 nakrájené stroužky česneku a opékáme.
2
Fazolky jemně povaříme v osolené vodě, scedíme a přidáme na pánev s kouskem nakrájené cukety. Vše osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou slaninu a chvíli opečeme.
3
Nastrouháme zbylé 2 stroužky česneku, můžeme přidat i nakrájenou petrželku.
4
Podle chuti dochutíme a podáváme s vařeným bramborem.