g
krůtí prsa
nebo kuřecí, vepřová plec nebo kýta, králičí maso
koření
dle chuti: pepř, paprika, sušený česnek...
olej
sůl
2
dl
rýže
sklenička s obsahem:
voda
1
lžička
kari
400
g
fazolky
Postup přípravy receptu
1
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme sůl a kari dle chuti, zalijeme vodou a dle návodu vaříme za občasného promíchání doměkka.
2
Mezitím si krátce spaříme v osolené vodě fazolky, které pak scedíme a necháme okapat. Maso si pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti (můžeme použít i kořenící směsi Steak, Gyros...) a v pánvi (větší) s rozpáleným olejem zprudka osmažíme doměkka a dozlatova.
3
Ke konci smažení k masu nasypeme fazolky, které necháme také trochu osmažit a prohřát. Vše společně s rýží pak smícháme do jedné barevné směsi, kterou ihned podáváme.
Anceninka: ...krátce spařené, neznamená vařené a trochu osmažit a prohřát neznamená udělat z nich chipsy ...když už smažím maso, nevidím důvod, proč k němu nepřihodit na okamžik i fazolky ...hezký den!