Do pánve s vyšším okrajem vlijeme 2 lžíce olivového oleje, lusky omyjeme a vložíme do pánve když je olej rozpálený. Fazolky osolíme a necháme pod poklicí dusit cca 20 min. za občasného promíchání.
2
Poté přidáme rozmačkaný česnek v takovém množství co sneseme, promícháme a necháme restovat volně bez poklice. Poté dodáme nasekanou čerstvou saturejku (může být i sušená), promícháme a necháme ještě chvíli restovat, dokud fazolky nejsou pěkně opečené.
3
Podáváme jako přílohu k masu (jehněčí, skopové, králík).
Právě jsme dojedli a musím říci, že výborné. Dávám do oblíbených. Dělala jsem je k tresce po kalábrijsku, protože dcera nejí brambory, tak aby měla nějakou přílohu. Krásně se chutě propojily. Výborný recept.