• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Fazolky na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Fazolky na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 67
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg fazolky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks cibule (Středně velká)
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 0,50
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

Fazolky na smetaně s koprem -…

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 20. 7. 2018 16:53

    Ať už se vám recept líbí nebo nelíbí, jídlo je výborné.

  • Jakub | 14. 10. 2015 11:06

    Kdyz uz tak prvne orestuju cibuli, potom mouku a zaleju to studenym mlekem. Zde patri nove koreni a bobkovy list, potom smetana. Sul, pepr, ocet, cukr, fazolky jako posledni aby nebyly na kasi a zasedle.

  • adina | 24. 2. 2015 15:41

    Recept se mi příliš nelíbí. Paprika proč??? Uvařím na skus v osolené vodě zelené fazolky, kupte mražené v Lidlu, jsou moc dobré. Na másle s trochou olivového oleje je orestuji uvařené fazolky, přidám pepř, koření dle chuti, přidávám citr. šťávu, aby zůstaly hezky zelené. Zaliju vývarem /můžete použít kostku zeleninového bujonu, a kdo ho nepoužívá, ať mne zastřelí :-))). Nakonec vmíchám šlehačku , ve které rozkvedlám trochu hladké mouky a je to. Vejce, brambory jako přílohu. Rychlé, chutné, někdo používá ocet, já raději citron.

  • DrMilan | 5. 2. 2015 21:27

    ...ta mletá paprika tam nemá co dělat. Naopak chce tam přidat kousek bob.listu pro zvýraznění chuti. Kdo může, dochutí i bílým pepřem.

  • Klára | 5. 9. 2014 10:56

    Tak ty párky a masox Vám tedy vůbec nezávidím!!! Jinak na fazolky se těším, ale ve zdravém duchu, POUZE! hezký den.

  • Dvořákovi | 10. 8. 2014 12:47

    Výborné, líbilo se nám, že nejsou nakyselo ochucené jako bývají

  • Berta | 6. 8. 2014 11:59

    tak si na to založte recept, když je to uplně něco jinýho,včetně jiných fazlí :-|

  • lenok | 22. 7. 2014 17:05

    Pokud je mi známo, tak každá mouka přidaná na zahuštění do polévky nebo omáčky se má povařit okolo 15 minut. To druhé přidání mouky se dá také nahradit, třeba kukuřičným škrobem, možná i něčím jiným. :-)

  • zdenka | 17. 5. 2014 11:24

    Není trošku zbytečné dělat jíšku a potom přidat smetanu s moukou?! :-P

  • Terezka | 14. 5. 2014 15:33

    Já je dělám úplně jinak. Zpěním si cibulku, nakrájím 5-6 párků, dle chuti a také je orestuju. Poté dám dvě konzervy bílích fazolek ve slaném nálevu, zaliju vývarem nebo vodou s masoxem a přidáme cukr dle chuti, necháme provařit cca 15min. Poté zahustíme šlehačkou s hladkou moukou, provaříme. Po vypnutí dáme ocet podle chuti. dělám to na sladko-kyselo. Podáváme s vařeným bramborem. :-)

  • Eva | 26. 1. 2014 22:19

    Ale pak to nejsou fazolky na kyselo, ale fazolky se sýrem ;-) I když nepochybuji, že je to chutné.

  • marika | 10. 1. 2014 11:20

    Ja na troške olivového oleja podusím hodne cibule,nakrájanej na prúžky, potom pridám fazuľky, osolím, pridám troška číreho bujonu a nechám podusiť...keď je fazuľka makká, podávam s porajbaným syrom...vynikajúce a bez muky..

  • Šárka | 6. 9. 2013 15:42

    Já místo mleté papriky používám mleté kari. A úplně stejně dělám i brokolici. :-)

  • Ivana | 13. 8. 2013 01:08

    Také bez papriky a dávám bobkový list, nové koření a pepř. Sladkou nebo i zakysanou smetanu - 1 ks stačí, jinak mléko a když zrovna mám i trochu kefíru. Jíme s vajíčkem a brambory. Takto dělávala už moje babička. :-P

  • argent | 12. 8. 2013 18:50

    Púvodní recept je dobrý,nedávám však cibuli ani papriku.Omáčku uvařím hustčí,používám dvě zakysané smetany a jednu šlehačku s moukou.Je třeba dobře provařit.Pozor na možnost připálení.Osvědčilo se mi vařit v druhém kastrole s vodou.Dochutím cukrem , citronem , worchestrem a špetkou mletého černého pepře.Pak teprve vložím do omáčky povařené fazolky.Příloha brambory a opečené silné párky.Vyzkoušejte,je to pochoutka.

  • kitekat | 26. 4. 2013 12:39

    Tak jsem dneska vyzkoušela fazolky a na konec jsem zakápla trochu citronkem a byla úžasná! :-P :-\

  • Zdena | 23. 3. 2013 15:45

    Cibuli nedávám, jen světlou jíšku zaleji vodou z uvařečných lusků a přidám smetanu - nejlepe se mi osvědčila ke šlehání v krabičce. Přisolím, přioctuju, přidám trošku cukru a rodina se může umlátit. :-)

  • Šincek | 8. 3. 2013 16:12

    -ja do omacky vmichavam nakrajena vejce a necham je provarit. omacka je pak zlutejsi a s vejci lahodnejsi... :-P

  • nerusa | 10. 11. 2012 19:59

    Klasika, která nikdy nezklame. U nás tedy nedáváme ani papriku ani kopr a baští to i tří letá dcera :-)

  • Milča | 20. 9. 2012 18:17

    Já přidám do hotových fazolek nakonec lžíci sterilovaného kopru (vařím 4 porce) ta lžíce stačí a má to šmrnc- dobrou chuť!

  • Snowberry | 11. 8. 2012 07:57

    Mam rada hodne omacky, dala jsem proto stejne mnozstvi vsech ostatnich ingredienci na pul kila fazoli. Skvele jidlo, diky!

  • Marcela | 8. 8. 2012 18:58

    .. a což teprve ta dobrota, když se přidá kopr!!!

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:29

    Vařila jsem to a nikdo to nejedl... Alespoň jsem měla všechny fazolky pro sebe :-D

  • Aňulda | 8. 4. 2012 23:01

    Omáčka je ještě lepší, když na počátku posmažíme lusky na másle s trochou oleje(olivovým), aby se máslo nepžípálilo, poté postupujeme stejně. Kdo má rád je také super s kapku octu.S uper s vařenými vejci.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:16

    ...fotka mimo recept...

  • qalbi | 16. 8. 2011 16:56

    Já k tomu ještě přidávám na kolečka nakrájenou mrkev a všichni se po tom můžeme utlouct ;)

  • Eva Skálová | 17. 7. 2011 18:56

    Zkuste přidat do omáčky houby, čerstvé nebo sušené (předem chvíli namočené). Vynikající i bez masa. Smetanu dávám sladkou.

  • nnln | 13. 7. 2011 12:52

    Děláme doma "obyčejnější" verzi, bez cibule a papriky a místo smetany mléko. I tak je výborná a bez obav ji dám i ročnímu synovi.

  • Tereza76 | 7. 4. 2011 20:11

    Vyborne - delala jsem je nedavno poprve a moc se to povedlo....pridala jsem podle rad i bobk.llist a nove koreni, papriku jsem dala taky, ale malo a jinak jsem se drzela presne receptu a bylo to opravdu vyborne !!!!

  • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:07

    Fazolky také milujeme, s bramborem a buďto s vařeným hovězím masem nebo s vajíčkem na tvrdo. Výborné a asi i zdravé. :-)

  • Eva1 | 27. 10. 2010 10:39

    Fazolky máme moc rádi, také nedávám papriku.

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 17:07

    Fazolky já můžu pořád ;-)

  • Lucie Kadlecová | 5. 8. 2010 09:59

    Děkuji za recept. Jen příště vynechám tu mletou papriku nebylo to s ní ono. jinak moc chutnalo. Díky

  • Petule B. | 11. 11. 2009 17:10

    Fazolky děláme podobně, jen k nim do vody přidávám bobkový list a nové koření, nálev neslévám, ale zahušťuji pak smetanou a jíškou. Jíme s bramborem a vařeným vajíčkem.Tak je dělávala už moje prababička. Máme je moc rádi.

  • Miloslava Odvářková | 10. 10. 2009 14:38

    Opravdu velmi dobré, fazolky na smetaně občas dělám, nyní jsem tedy přidala trošku kopru, jak jsem tu četla, bezva je to doplnilo, k tomu jen brambory, neboť maso pro mě není životně důležité. Super. Díky za recept.

  • Andrea | 10. 5. 2007 00:31

    Prave jsem je udelala na veceri..... Vypada to, ze na manzela nezbude... Budu se muset krotit. Je to vynikajici.

  • eli | 30. 4. 2007 08:41

    Tak tohle ja i muj "masozravec" primo milujem, davame jeste cesnek a kopr, jime s vajickem a bramborem.

  • Anonym | 9. 9. 2006 19:14

    fu, dobréé

  • ivana | 13. 8. 2006 18:48

    Fazolky na smetaně se u nás vaří často,podle toho kolik se jich urodí na záhonku a nebo jestli je seženu v marketu.Je to rychlé a výborné jídlo.Dokonce i synovi puberťákovi pokrm velice chutná a to je co říci.

  • josef hynek | 7. 7. 2005 06:27

    K fazolkám na smetaně přidávám ještě trošku kopru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazolky Máslo Mletá paprika Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Věnečky

Věnečky

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Naše laskonky

Naše laskonky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
71
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
Fazolkový prívarok
Fazolkový prívarok
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Fazolky na smetaně s koprem -…
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky po staročesku
Fazolky po staročesku
  • Recepty.cz
  • Fazolky na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact