• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazolky na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Fazolky na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 67
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg fazolky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks cibule (Středně velká)
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 0,50
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

Fazolky na smetaně s koprem -…

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 20. 7. 2018 16:53

    Ať už se vám recept líbí nebo nelíbí, jídlo je výborné.

  • Jakub | 14. 10. 2015 11:06

    Kdyz uz tak prvne orestuju cibuli, potom mouku a zaleju to studenym mlekem. Zde patri nove koreni a bobkovy list, potom smetana. Sul, pepr, ocet, cukr, fazolky jako posledni aby nebyly na kasi a zasedle.

  • adina | 24. 2. 2015 15:41

    Recept se mi příliš nelíbí. Paprika proč??? Uvařím na skus v osolené vodě zelené fazolky, kupte mražené v Lidlu, jsou moc dobré. Na másle s trochou olivového oleje je orestuji uvařené fazolky, přidám pepř, koření dle chuti, přidávám citr. šťávu, aby zůstaly hezky zelené. Zaliju vývarem /můžete použít kostku zeleninového bujonu, a kdo ho nepoužívá, ať mne zastřelí :-))). Nakonec vmíchám šlehačku , ve které rozkvedlám trochu hladké mouky a je to. Vejce, brambory jako přílohu. Rychlé, chutné, někdo používá ocet, já raději citron.

  • DrMilan | 5. 2. 2015 21:27

    ...ta mletá paprika tam nemá co dělat. Naopak chce tam přidat kousek bob.listu pro zvýraznění chuti. Kdo může, dochutí i bílým pepřem.

  • Klára | 5. 9. 2014 10:56

    Tak ty párky a masox Vám tedy vůbec nezávidím!!! Jinak na fazolky se těším, ale ve zdravém duchu, POUZE! hezký den.

  • Dvořákovi | 10. 8. 2014 12:47

    Výborné, líbilo se nám, že nejsou nakyselo ochucené jako bývají

  • Berta | 6. 8. 2014 11:59

    tak si na to založte recept, když je to uplně něco jinýho,včetně jiných fazlí :-|

  • lenok | 22. 7. 2014 17:05

    Pokud je mi známo, tak každá mouka přidaná na zahuštění do polévky nebo omáčky se má povařit okolo 15 minut. To druhé přidání mouky se dá také nahradit, třeba kukuřičným škrobem, možná i něčím jiným. :-)

  • zdenka | 17. 5. 2014 11:24

    Není trošku zbytečné dělat jíšku a potom přidat smetanu s moukou?! :-P

  • Terezka | 14. 5. 2014 15:33

    Já je dělám úplně jinak. Zpěním si cibulku, nakrájím 5-6 párků, dle chuti a také je orestuju. Poté dám dvě konzervy bílích fazolek ve slaném nálevu, zaliju vývarem nebo vodou s masoxem a přidáme cukr dle chuti, necháme provařit cca 15min. Poté zahustíme šlehačkou s hladkou moukou, provaříme. Po vypnutí dáme ocet podle chuti. dělám to na sladko-kyselo. Podáváme s vařeným bramborem. :-)

  • Eva | 26. 1. 2014 22:19

    Ale pak to nejsou fazolky na kyselo, ale fazolky se sýrem ;-) I když nepochybuji, že je to chutné.

  • marika | 10. 1. 2014 11:20

    Ja na troške olivového oleja podusím hodne cibule,nakrájanej na prúžky, potom pridám fazuľky, osolím, pridám troška číreho bujonu a nechám podusiť...keď je fazuľka makká, podávam s porajbaným syrom...vynikajúce a bez muky..

  • Šárka | 6. 9. 2013 15:42

    Já místo mleté papriky používám mleté kari. A úplně stejně dělám i brokolici. :-)

  • Ivana | 13. 8. 2013 01:08

    Také bez papriky a dávám bobkový list, nové koření a pepř. Sladkou nebo i zakysanou smetanu - 1 ks stačí, jinak mléko a když zrovna mám i trochu kefíru. Jíme s vajíčkem a brambory. Takto dělávala už moje babička. :-P

  • argent | 12. 8. 2013 18:50

    Púvodní recept je dobrý,nedávám však cibuli ani papriku.Omáčku uvařím hustčí,používám dvě zakysané smetany a jednu šlehačku s moukou.Je třeba dobře provařit.Pozor na možnost připálení.Osvědčilo se mi vařit v druhém kastrole s vodou.Dochutím cukrem , citronem , worchestrem a špetkou mletého černého pepře.Pak teprve vložím do omáčky povařené fazolky.Příloha brambory a opečené silné párky.Vyzkoušejte,je to pochoutka.

  • kitekat | 26. 4. 2013 12:39

    Tak jsem dneska vyzkoušela fazolky a na konec jsem zakápla trochu citronkem a byla úžasná! :-P :-\

  • Zdena | 23. 3. 2013 15:45

    Cibuli nedávám, jen světlou jíšku zaleji vodou z uvařečných lusků a přidám smetanu - nejlepe se mi osvědčila ke šlehání v krabičce. Přisolím, přioctuju, přidám trošku cukru a rodina se může umlátit. :-)

  • Šincek | 8. 3. 2013 16:12

    -ja do omacky vmichavam nakrajena vejce a necham je provarit. omacka je pak zlutejsi a s vejci lahodnejsi... :-P

  • nerusa | 10. 11. 2012 19:59

    Klasika, která nikdy nezklame. U nás tedy nedáváme ani papriku ani kopr a baští to i tří letá dcera :-)

  • Milča | 20. 9. 2012 18:17

    Já přidám do hotových fazolek nakonec lžíci sterilovaného kopru (vařím 4 porce) ta lžíce stačí a má to šmrnc- dobrou chuť!

  • Snowberry | 11. 8. 2012 07:57

    Mam rada hodne omacky, dala jsem proto stejne mnozstvi vsech ostatnich ingredienci na pul kila fazoli. Skvele jidlo, diky!

  • Marcela | 8. 8. 2012 18:58

    .. a což teprve ta dobrota, když se přidá kopr!!!

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:29

    Vařila jsem to a nikdo to nejedl... Alespoň jsem měla všechny fazolky pro sebe :-D

  • Aňulda | 8. 4. 2012 23:01

    Omáčka je ještě lepší, když na počátku posmažíme lusky na másle s trochou oleje(olivovým), aby se máslo nepžípálilo, poté postupujeme stejně. Kdo má rád je také super s kapku octu.S uper s vařenými vejci.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:16

    ...fotka mimo recept...

  • qalbi | 16. 8. 2011 16:56

    Já k tomu ještě přidávám na kolečka nakrájenou mrkev a všichni se po tom můžeme utlouct ;)

  • Eva Skálová | 17. 7. 2011 18:56

    Zkuste přidat do omáčky houby, čerstvé nebo sušené (předem chvíli namočené). Vynikající i bez masa. Smetanu dávám sladkou.

  • nnln | 13. 7. 2011 12:52

    Děláme doma "obyčejnější" verzi, bez cibule a papriky a místo smetany mléko. I tak je výborná a bez obav ji dám i ročnímu synovi.

  • Tereza76 | 7. 4. 2011 20:11

    Vyborne - delala jsem je nedavno poprve a moc se to povedlo....pridala jsem podle rad i bobk.llist a nove koreni, papriku jsem dala taky, ale malo a jinak jsem se drzela presne receptu a bylo to opravdu vyborne !!!!

  • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:07

    Fazolky také milujeme, s bramborem a buďto s vařeným hovězím masem nebo s vajíčkem na tvrdo. Výborné a asi i zdravé. :-)

  • Eva1 | 27. 10. 2010 10:39

    Fazolky máme moc rádi, také nedávám papriku.

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 17:07

    Fazolky já můžu pořád ;-)

  • Lucie Kadlecová | 5. 8. 2010 09:59

    Děkuji za recept. Jen příště vynechám tu mletou papriku nebylo to s ní ono. jinak moc chutnalo. Díky

  • Petule B. | 11. 11. 2009 17:10

    Fazolky děláme podobně, jen k nim do vody přidávám bobkový list a nové koření, nálev neslévám, ale zahušťuji pak smetanou a jíškou. Jíme s bramborem a vařeným vajíčkem.Tak je dělávala už moje prababička. Máme je moc rádi.

  • Miloslava Odvářková | 10. 10. 2009 14:38

    Opravdu velmi dobré, fazolky na smetaně občas dělám, nyní jsem tedy přidala trošku kopru, jak jsem tu četla, bezva je to doplnilo, k tomu jen brambory, neboť maso pro mě není životně důležité. Super. Díky za recept.

  • Andrea | 10. 5. 2007 00:31

    Prave jsem je udelala na veceri..... Vypada to, ze na manzela nezbude... Budu se muset krotit. Je to vynikajici.

  • eli | 30. 4. 2007 08:41

    Tak tohle ja i muj "masozravec" primo milujem, davame jeste cesnek a kopr, jime s vajickem a bramborem.

  • Anonym | 9. 9. 2006 19:14

    fu, dobréé

  • ivana | 13. 8. 2006 18:48

    Fazolky na smetaně se u nás vaří často,podle toho kolik se jich urodí na záhonku a nebo jestli je seženu v marketu.Je to rychlé a výborné jídlo.Dokonce i synovi puberťákovi pokrm velice chutná a to je co říci.

  • josef hynek | 7. 7. 2005 06:27

    K fazolkám na smetaně přidávám ještě trošku kopru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazolky Máslo Mletá paprika Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

81
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
56
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
Fazolkový prívarok
Fazolkový prívarok
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Fazolky na smetaně s koprem -…
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky po staročesku
Fazolky po staročesku
  • Recepty.cz
  • Fazolky na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact