babička tak, ale vaří určitě brambory ve slupce spolu s vejci.. já to tak taky dělám, když si chystám na bramb. salát.. ale okrájené brambory, které se pak už jen scedí a podávají .. to by mě nenapadlo... Ale k receptu, co děláte s tím nálevem z fazolek? Já ho používám k dochucení .. ale ne všechen..
Pomooooc. Haha. A co teprve takovy veprovy strivka ? Nebo nedej boze jitrnice. :-D U ty jitrnice bych tedy zustal, damo. Rika vam něco sterilni teplota ? Nebo vajíčka jite i se skořápkou ? :-D
Ono vajíčko cestuje jinudy než slepičí hovinko, když se vajíčko umyje tak s bramborami ve slupce se mohou uvařit... :-P
Já si udělám světlou cibulovou jíšku (máslo,cibule,mouka)...postupně a pomalu jí ředím lákem z fazolek, aby se neudělali hrudky. Pak přileju trochu hovězího vývaru a nechám provařit. Nakonec dochutím octem, cukrem, solí a přiliju 12% smetanu na vaření. Podávám s vařeným hov. masem a bramborami :-)
no nevim jestli je dobre varit brambory s vajicky dohromady....
no nevim jestli je dobre varit brambory s vajicky dohromady....
Ono když si vezmete kudy to vejce vyjde ven....
Presne
jj smetana ta tam musi bejt :-D
Děkuji za moc fajn recept. Jen jsem si ho jako vždy poupravila . Místo podlití vodou jsem do fazolek a to mražených ( orestovaných) přilila rozmixovanou smetanu z moukou a vodou . Lepší je když se mouka povaří alespoň na 20 min . kvůli stravitelnosti než jí dávat až na konec : - )
jeeeezis...:D
Vajíčka bych skutečně nedávala vařit s bramborama .Ikdyž se umyjí tak nějaké bakterie tam jsou a ta představa ,že jsou před tím špinavá od slepičího trusu by mi ty brambory znechutila.Mám i jeden kastrůlek speciálně na vaření vajec . :-$
No, vařit vejce s brambory mi přijde docela nehygienické. Přecejen na těch vejcích jsou nějaké bakterie..... :-$
taky pridavam maly kelimek smetany na vyreni aby bylo v cem brambory macet, bez ni mi to prijde takove nedodelane
Ten zlepšovák vařit brambory i vejce v jednom hrnci se mi líbí. Brambory se také vaří ve slupce, která se pak sloupne a vařením se obávané nečistoty sterilizují, ne ? :-)
tak mě se recept líbí, dělám totiž fazolky úplně stejně. Akorát tady postrádám mléko a smetanu, ale někdo to nemusí. Co se vajec týče, umýt kastrůlek navíc mi nevadí :-) takže fazolky na cibulku,ochutit,mléko a smetana, zahustit. maso životně nepostrádám, takže papám jen s vejcem a bramborem ;-)
U domácích vajec bych se kontaminace obávala ještě víc. Celý postup se mi nějak nezdá. Proč mám vařit fazolky do měkka, když v podstatě sterilované měkké jsou. A pak tam dám mouku, kterou zase nepovařím vůbec, což si myslím, že je třeba.
nechybi Vam tam smetana nahodou?
Tak pokud je trik s vejci a brambory od babičky, předpokládám, že skořápka nebude nějak kontaminovaná, jelikož to budou vejce domácí ;-)
Asi bych se obávala uvařit vejce spolu s bramborama...skořápka je kontaminovaná nečistotami. Ani pod tekoucí vodou se, myslím, zcela neočistí.. Jinak fazolky mám moc ráda !!