Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.
2
Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Loanka
|11. 9. 2012 15:58
přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..
Terezko, skvela basta) robim si k nemu len zemiaky.
Tereza J.
|23. 3. 2009 10:51
Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .
marie nezlakova
|23. 3. 2009 08:46
Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.
E-liška
|11. 1. 2008 10:29
Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!
Jana
|11. 1. 2008 09:16
erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.
Tereza J.
|10. 1. 2008 18:56
Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý ))
Marie
|10. 1. 2008 16:15
Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.