• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Fazolkový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolkový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks pepř mletý Kuliček
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.
2
Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolkový kuskus

Fazolkový kuskus

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Loanka | 11. 9. 2012 15:58

    přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..

  • Milli1 | 23. 10. 2010 19:08

    může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 15:27

    Super bašta:-),jen místo mléka dávám smetanu... :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:24

    Fazolky - zelenina

  • Jana Maradova | 28. 8. 2009 11:33

    Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.

  • Tereza J. | 23. 3. 2009 10:51

    Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .

  • marie nezlakova | 23. 3. 2009 08:46

    Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.

  • E-liška | 11. 1. 2008 10:29

    Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!

  • Jana | 11. 1. 2008 09:16

    erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.

  • Tereza J. | 10. 1. 2008 18:56

    Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý :)))

  • Marie | 10. 1. 2008 16:15

    Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 14:59

    Mňam,mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Tartaletky

Tartaletky

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

364
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
186
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
175
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
105
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
98
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Fazolky na smetaně s koprem -…
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact