přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..
může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky
Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.
Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .
Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.
Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!
erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.
Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý :)))
Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.
Mňam,mňam