Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
2
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na cedníku necháme okapat.
3
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na trošce oleje dosklovata, poté přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec do pánve přidáme rozvonět i nasekaný česnek a lístečky tymiánu. Přisypeme okapané fazolky, ještě krátce smažíme za občasného promíchání, aby se fazolky prohřály. Do hotové směsi vmícháme hotový teplý kuskus, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.
4
Pokud chceme použít fazolkový kuskus jako bezmasý pokrm, vynecháme slaninu. Tu můžeme nahradit uzeným tofu nebo šmakounem, ale nutné to není.