g
vepřové maso
: plec nebo kýta, kuřecí řízky, krůtí nebo králičí maso... cca
koření
dle chuti (pepř, pálivá paprika... případně kořenící směs dle chuti)
sůl
olej
400
g
fazolky
2
stroužek
česnek
cca
tymián
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na slabé nudličky nebo na kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a na hlubší pánvi s trochou rozpáleného oleje ho zprudka za občasného promíchání osmažíme doměkka a dozlatova. Během smažení si fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Ke konci smažení masa je přisypeme do pánve k masu, přidáme nastrouhaný nebo nasekaný česnek a trošku sušeného tymiánu, který nejprve promneme v dlani a pak ho teprve nasypeme do pánve. Společně pak ještě dosmažíme, dle chuti ještě opepříme či osolíme (použít můžeme i sojovou omáčku) a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo česnekovým toustem.