italské koření
nebo bazalka, petrželka...., dle chuti
cukr krupice
je-li třeba
500
g
italské těstoviny
například Pipe Rigate...
sýr
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce přidáme pokrájené fazolky, pokrájená loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti a necháme podusit do změknutí fazolek. Pokud byla rajčata kyselejší, můžeme i trochu přisladit.
2
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě s troškou oleje, scedíme a podáváme s připravenými tomatovými fazolkami, dle chuti posypeme sýrem (čedar, parmezán...). Podávat můžeme fazolky i promíchané s těstovinami.