Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl kelímkem smetany. Zbytek zůstává v záloze pro případ, že bychom později omáčku více zahustili.
2
Fazolky necháme lehce povařit ve smetaně, ovšem za stálého míchání, protože se smetana ráda chytá na dno hrnce :-) Mouku rozmícháme v hrníčku vody tak, abychom neměli hrudky. Pomalu a za stálého míchání přiléváme do omáčky.
3
Mícháme a čekáme, jak moc omáčka zhoustne (cca 4-5 minut). Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, ředíme zbytkem smetany. Můžeme přisolit dle chuti.
4
Pro ty, kteří rádi kyselejší chuť, lze přidat trochu octu a poté lehce přisladit cukrem. Já to ovšem nedělám, u nás vítězí smetanová chuť.
5
Omáčku odstavíme a uvaříme vajíčka na měkko (cca 5-6 min.). Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem, nebo houskovým knedlíkem. Místo vejce natvrdo můžeme podávat s vařeným hovězím masem nebo s obojím, jako to mám já na fotce :-)
6
Přeji dobrou chuť a budu ráda za Vaše náměty, změny a zkušenosti s tímto jídlem :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie
|21. 2. 2016 22:59
Klára si asi nevšimla, že je to v češtině :-P
Marie
|21. 2. 2016 22:54
Mám taky ráda fazol. lusky na smetaně. Je i dobré dát do smetanové omáčky kopr. My jsme si s maminkou dělaly fazol. lusky i jinak. Mražené nebo čerstvé fazolky uvaříme v osolené vodě. Scedíme. A mezitím, než se uvařily jsme na másle osmažili strouhanku, tou se posypou scezené fazolky a polité kapku rozpuštěným máslem. Jde to takhle i s ovařeným květákem. To jsme měly moc rády. Maminka už bohužel není, ale recept je super.
Alena Wurmova
|23. 2. 2015 16:36
Jen se nedejte! Nemam rada lidi co jen vse kritizuji
Alena Wurmova
|23. 2. 2015 16:31
Jen se nedejte ! Nemam rada lidi co stale jen kritizuji
Alena Wurmova
|23. 2. 2015 16:31
Jen se nedejte ! Nemam rada lidi co stale jen kritizuji
Madlen
|9. 8. 2014 18:37
Moc dobrý recept..Mám čerstvé fazolky ze zahrádky mňam mňam..děkuju :-)
Claudia
|12. 11. 2013 22:25
Dá se použít i zakysana smetana? Děkuji
Petra
|10. 5. 2013 14:18
Delavam casto,moooc dobre papanicko.
Blanka
|3. 10. 2012 11:19
Recept je výborný!No Moniguel,recept jsem přečetla asi třikrát a žádnou chybu ani pravopisnou jsem tam nenašla!A to jsem učitelka pravopisu:-)Nic si z toho nedělejte,paní má asi velké nedostatky v pravopise :-\
A ještě jedna věc, buďte Kláro tak laskavá a vypište mi ty pravopisné chyby, já je stále nemohu najít. Zajímalo by mne, která z nás neumí pravopis.
O:-) ;-)
Kláro kde maso NIE JE? :-! :-) Já ho tam vidím jak na fotce, tak v receptu. Pokud Vy ne, tak by bylo dobré se objednat k optickému lékaři.
A také by nebylo na škodu, kdyby jste si našla v životě nějakou zájmovou činnost, aby jste nemusela stále sedět u mých receptů a ke každému psát z nudy netaktní komentáře.
Přeji hezký den :-)
Mäso tam síce nie je, ale začína zaradenie s mäsom. Čo sa týka pravopisu, dúfam, že admini to napravia. Inak nič proti receptu, je to dobré jedlo, ale tie veľké písmená ???????