g
anglická slanina
nebo vahalova, moravská... 120 -
1
ks
cibule
4
stroužek
česnek
dle chuti, cca
tymián
nebo rozmarýn
sůl
Postup přípravy receptu
1
Kuře nasolíme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu s nasekaným česnekem a bylinkami dle chuti. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme asi 35 minut, pak odklopíme a dopékáme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem. Zhruba 10 - 15 minut před koncem pečení podsypeme kuře fazolkami, případně ještě fazolky dle chuti osolíme nebo zakápneme troškou sojové omáčky nebo přidáme ještě česnek a dopékáme. Fazolky by měly zůstat na skus.
2
Pokud chceme mít více sosu k fazolkám a příloze, stačí, když s posledním podlitím do vody přidáme trošku solamylu (stačí půl lžičky) a vmícháme ji do fazolek.
3
Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, rýží, vařeným bramborem.