posekané bylinky
nebo sušené, případně koření dle chuti
2
stroužek
česnek
cca
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za občasného promíchání.
2
Zatímco se nám bude vařit rýže, si připravíme fazolky: ty krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme a necháme okapat. V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si fazolky zprudka, za občasného promíchnutí ochutíme bylinkami (tymián, koriandr, majoránka, rozmarýn, petrželka...) nebo kořením (paprika, česnek, kmín, pepř... a můžeme použít i Adžiku směs nebo Tandooru), osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku) a nakonec do hotových fazolek nasypeme rýži a vše promícháme.
3
Podáváme jako přílohu k minutkám nebo jako bezmasý pokrm či vlažný rýžový salát.
4
Fazolky můžeme smažit na dosklovata osmažené cibuli, nebo můžeme k fazolkám během smažení přidat slaninu nebo šunku.
Anceninka: ...proč ne, když vám to vyhovuje :) ...kde je tuk, tam je chuť! ...a neznamená to, že jídlo v oleji musí plavat ...dietně neznamená absolutně bez tuku! ...hezký den! :)