• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazolková polévka s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Fazolková polévka s mrkví

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolková polévka s mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g zelené fazolky - sterilované
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • 4
      ks pepř celý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý pepř, pokrájené fazolky a vaříme 15-20 minut. Mezitím si krátce osmahneme červenou papriku na másle a kysanou smetanu smícháme s hladkou moukou (přidávám trochu vody na doředění).
2
Postupně do polévky vmícháme smetanu a papriku a ještě povaříme asi 10 minut. Nakonec ochutíme octem, cukrem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme na ozdobu jemně posekanou zelenou petrželku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 8. 10. 2011 23:33

    Robime podobne , ale z cerstvych fazuliek ,pridame kopor a mrkvu a nemoze chybat spek. <3 Ochutime limetkou na miesto octu.

  • Markéta Novotná | 8. 5. 2007 10:45

    chtěla jsem udělat osvědčenou kuřecí polévku, ta u nás nikdy nezklame, jenže jsem v mrazáku našla jen fazolky..., zkusila jsem Vaši polévku a ta nakonec hravě odsunula tu kuřecí na druhou příčku, výborná, děkujeme:-)

  • Lulu | 4. 4. 2007 12:52

    Jsem těhotná a už nevím, co mám každý den vařit :-),ale tahle polévka byla výborná. Také zopakuji.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 19:44

    Moc dobra; i bez octu, ktery nemam moc rada. Zopakuji.

  • lenka | 18. 9. 2006 12:02

    Já dělám podobnou polévku, jen místlo mleté papriky dávám oloupaná rajčata (4 až 5 ks dle velikosti) a přidávám ještě kopr. Fazolek netřeba šetřit, můžeme dát klidně více. Záleží samozdřejmě na množství polévky. Je opravdu výborná. Toto je také dobrá varianta. Doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Brampatáčky

Brampatáčky

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

88
Polévka z lišek
Polévka z lišek
86
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou,…
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
20
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Fazolková polévka s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact