• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazolková polévka s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Fazolková polévka s mrkví

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolková polévka s mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g zelené fazolky - sterilované
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • 4
      ks pepř celý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý pepř, pokrájené fazolky a vaříme 15-20 minut. Mezitím si krátce osmahneme červenou papriku na másle a kysanou smetanu smícháme s hladkou moukou (přidávám trochu vody na doředění).
2
Postupně do polévky vmícháme smetanu a papriku a ještě povaříme asi 10 minut. Nakonec ochutíme octem, cukrem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme na ozdobu jemně posekanou zelenou petrželku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 8. 10. 2011 23:33

    Robime podobne , ale z cerstvych fazuliek ,pridame kopor a mrkvu a nemoze chybat spek. <3 Ochutime limetkou na miesto octu.

  • Markéta Novotná | 8. 5. 2007 10:45

    chtěla jsem udělat osvědčenou kuřecí polévku, ta u nás nikdy nezklame, jenže jsem v mrazáku našla jen fazolky..., zkusila jsem Vaši polévku a ta nakonec hravě odsunula tu kuřecí na druhou příčku, výborná, děkujeme:-)

  • Lulu | 4. 4. 2007 12:52

    Jsem těhotná a už nevím, co mám každý den vařit :-),ale tahle polévka byla výborná. Také zopakuji.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 19:44

    Moc dobra; i bez octu, ktery nemam moc rada. Zopakuji.

  • lenka | 18. 9. 2006 12:02

    Já dělám podobnou polévku, jen místlo mleté papriky dávám oloupaná rajčata (4 až 5 ks dle velikosti) a přidávám ještě kopr. Fazolek netřeba šetřit, můžeme dát klidně více. Záleží samozdřejmě na množství polévky. Je opravdu výborná. Toto je také dobrá varianta. Doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
30
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Domácí kečup
Domácí kečup
27
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Fazolková polévka s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact