Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý pepř, pokrájené fazolky a vaříme 15-20 minut. Mezitím si krátce osmahneme červenou papriku na másle a kysanou smetanu smícháme s hladkou moukou (přidávám trochu vody na doředění).
2
Postupně do polévky vmícháme smetanu a papriku a ještě povaříme asi 10 minut. Nakonec ochutíme octem, cukrem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme na ozdobu jemně posekanou zelenou petrželku.
Robime podobne , ale z cerstvych fazuliek ,pridame kopor a mrkvu a nemoze chybat spek. <3
Ochutime limetkou na miesto octu.
Markéta Novotná
|8. 5. 2007 10:45
chtěla jsem udělat osvědčenou kuřecí polévku, ta u nás nikdy nezklame, jenže jsem v mrazáku našla jen fazolky..., zkusila jsem Vaši polévku a ta nakonec hravě odsunula tu kuřecí na druhou příčku, výborná, děkujeme:-)
Lulu
|4. 4. 2007 12:52
Jsem těhotná a už nevím, co mám každý den vařit :-),ale tahle polévka byla výborná. Také zopakuji.
Eva P.
|25. 11. 2006 19:44
Moc dobra; i bez octu, ktery nemam moc rada. Zopakuji.
lenka
|18. 9. 2006 12:02
Já dělám podobnou polévku, jen místlo mleté papriky dávám oloupaná rajčata (4 až 5 ks dle velikosti) a přidávám ještě kopr. Fazolek netřeba šetřit, můžeme dát klidně více. Záleží samozdřejmě na množství polévky. Je opravdu výborná. Toto je také dobrá varianta. Doporučuji.