Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme rajče (překrojené). Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak přidáme pokrájené fazolové lusky a brambory. Současně přidáme koření (ve "vajíčku"), bobkový list a sůl. Když je všechno měkké, okyselíme polévku podle chuti trochou octa. Nakonec zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně. (je dobré vyrovnat teplotu smetany, aby se nesrazila). Do hotové polévky se přidá nakrájený kopr (podle chuti).
Tuhle polévku vařím. Rajčata vhodím do polévky celá (částečně je nakrojím, pěkně se sloupnou) a po chvilce je lžící vyjmu, sloupnu šlupku, nakrájím a vrátím zpět do polévky. Kombinace rajčat, smetany, fazolkových lusků a kopru je opravdu vynikající. U nás je tato polévka opravdu oblíbená.