g
klobása
dle chuti : papriková, pikantní, moravská...
700
g
fazole
bílé, barevné, černé ...
Postup přípravy receptu
1
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.
2
Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a kořením osmažíme dorůžova mouku, přidáme protlak s cukrem a ještě krátce za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar nebo vodu a dobře promícháme, osolíme a povaříme cca 10 minut. Dle chuti případně dosladíme nebo osolíme. Omáčku přelijeme přes cedník, abychom z ní odstranili koření. Vmícháme fazole a nasucho (nebo malém množství oleje) dozlatova osmaženou pokrájenou klobásu.
3
Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
4
Klobásu můžeme přidat až na talíř k fazolím v rajské omáčce.
5
Pokud vynecháme klobásu, můžeme podávat i vegetariánům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Turková
|9. 2. 2017 19:11
Výborná večeře, fazole u nás hrají prim a v rajské obzvlášť.
Janos
|17. 6. 2016 13:32
A je v názvu snad napsaný něco jinýho než to cos uvařila?pečený holuby z toho budou těžko :-D
Maru
|1. 5. 2016 19:56
Prave jsme dojedli a velmi jsme si pochutnali. Dekujeme. <3
Hana Ficencová
|28. 10. 2015 19:16
Výborný recept <:-) . A ačkoli se k němu doporučuje podávat jen pečivo (já podávala s chlebem) byl to i tak výborný sváteční oběd jak se patří a od hrnce jsme se nemohli odtrhnout.
Veronika
|5. 8. 2015 16:58
Teda, já jsem z tohoto receptu celkem zklamaná :( Výsledek mi skutečně připomíná RAJSKOU S KLOBÁSOU A FAZOLEMI :( nic zvláštního.. Nevím, jaký protlak používali ostatní, ale mně ve výsledku 140g cukru vyšlo jako příliš mnoho.. Dala jsem jen 100g a bylo to sladké jak cecek (musela jsem dokyselovat octem) :( Jídlo bylo dobré, ale tento recept už znovu nevyzkouším :(
Stehlíková
|7. 6. 2015 21:16
Výborné fazole a skvěle ochucené. Tymián určitě doporučuji dát.
Světluše
|28. 8. 2014 11:03
Moc dobrý :-)
Dáša Zounová
|2. 3. 2014 08:36
Vařené přesně podle návodu a byly moc dobré, já bych osobně klobásu ani nemusela. Děkuji, zbylo i na dnešek ;)) .