g
uzenina
dle chuti: kabanos, libová slanina, klobása
100
ml
bílé víno - suché
nebo polosuché
sůl
a pepř dle chuti
2
lžička
provensálské koření
1 -
bazalka
na ozdobení (nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme nadrobno. Uzeninu pokrájíme na menší kostky.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme šalotku, uzeninu, česnek a cuketu. Pak přidáme fazole a rajčata, zalijeme vínem a necháme cca 10 minut podusit. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kořením, které nejdřív promneme v dlaních, aby bylo jemnější. Pro barvu můžeme přidat posekanou bazalku a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.
3
* Pokud vynecháme uzeninu, máme jednoduchý vegetariánský pokrm. Nebo ji můžeme nahradit uzeným tofu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hašková
|4. 1. 2017 17:10
Vynikající, děkuji.
Pavlína
|7. 3. 2012 16:04
Provensálské bylinky s česnekem jídlo skvěle ochutily. Uzeninu nekupuji a bez ní je to myslím zdravější. Moc chválím a doporučuji!
Radka
|2. 10. 2011 11:08
Dělala jsem k večeři, víno jsem neměla, tak jsem ho nedala a šmákli jsme si, dík za dobrý recept.
Renata Řezníčková
|29. 7. 2011 20:43
Rajčata v plechu mají teď velmi levná v kauflandu,fazole jsem uvařila ve slané vodě,použila normální cibuli a dala dvě šunkové klobásky a dvě malé cukety.Hotové fazole byly výborné a dcera, která luštěniny skoro vždycky odmítá si dokonce i přidala. Myslím,že by to šlo připravit i bez uzeniny, koření fazole dobře ochutí.
Léňa
|20. 7. 2011 18:25
velká dobrůtka :-P
Colombo
|24. 6. 2011 10:27
Lepší fazole se mi ještě nepovedly, díky, díky, díky <:-)
Jeníček
|1. 6. 2011 09:38
To je spíš takový fazolový guláš, ale tuze dobrý O:-) <:-)