Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí i s lákem a udusíme doměkka.
2
K zelí přidáme fazole i s vývarem, ochutíme česnekem utřeným se solí a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a ještě chvilku povaříme. Podáváme jako přílohu ke karbanátkům, k sekané pečeni nebo opečenému lančmítu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MArkéta Šalomounová
|29. 12. 2007 16:23
Možná jsem něco zvrzala,ale vůbec mi to nechutnalo,ta kombinace chutí mi prostě nesedla
Bandy
|18. 11. 2006 08:15
Moje babička to dělala s čočkou. Fazole jsou vyšší třída.Čím větší zím lepčí.
Jana z VM
|16. 3. 2006 12:16
Hruška kdysi chválil, ale nehodnotil !
Zdena z JM
|16. 3. 2006 11:56
Vyzkoušela jsem,je to moc dobré i jako hlavní jídlo jen s chlebem.
Karel Hruška
|18. 12. 2004 17:39
Předem musím upozornit, že jde o jídlo, které je založené na kontrastu chutí, musí tedy být použito vše, nikoli jen část. Pokud se nenecháte odradit vizuální stránkou pokrmu, budete příjemně překvapeni. Fazole se zelím jako příloha k lanšmítu jsou vynikající. Žádná ze složek sice neosloví, ale výsledek je kompozice chutí.Velice nápaditý a lahodný recept! 9/10