Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
2
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit plátky nebo kostičky slaniny a nakonec i nastrouhaný česnek. Ke slanivě vmícháme uvařené kroupy a fazole, dochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti. Podáváme s čerstvým chlebem nebo samotné.
Moje babička takto dělala šumajstr. To se tam dávají opečené škvarky. Zkusil jsem to připravit s vepřovkou . Není to tolik tučné. Vepřovky ovšem musíte vybírat, málo ve které je opravdu maso
Eva Macková
|22. 5. 2015 11:21
Je to výborné, kroupy jsem si uvařila a fazole jsem použila dvoje ve slaném nálevu.
bobo
|17. 2. 2013 10:48
vypadá to úchvatně,zkusím
Honza
|20. 1. 2013 17:12
je to velmi podobné moravskému šumajstru :-)
Holubková
|1. 3. 2012 19:35
Moc nám chutnalo, taková jídla dělávala naše babi a ve velkém, pak se jen chodilo a z hrnce nabíralo :-) .