Předem namočené fazole uvařit doměkka. Cibuli oloupat, nakrájet na kolečka (ne moc tenká, cca 3-4 mm). Cibuli usmažit na oleji, vmíchat papriku, pepř, sůl podle chuti. (Ochutit spíš výrazněji, fazole se už dál nedochucují).
2
Do zapékací misky střídat vrstvy cibule a fazolí, poslední vrstva z fazolí. Pokapat olejem, příp. poklást plátky slaniny, cca 20 min. péci. Dobré teplé i studené, jí se samotné nebo s chlebem. Nejlépe se zapíjí pivem.
3
Poznámka: cibule se zdá mnoho, ale není. Usmažená cibule se částečně rozpeče a udělá jídlo šťavnaté. Jídlo snese víc pepře, oleje dle chuti (smažení takového množství cibule totiž svádí dát hodně oleje). Mastná verze jídla je skvělá, ale jen horká. Rozležené studené jídlo je také vynikající, ale pak musí být méně mastné.