• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazole na jihoslovanský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Fazole na jihoslovanský způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole na jihoslovanský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g fazole co největší
    • 6
      ks cibule 4-6
    • olej
    • pepř mletý
    • vegeta může být i masox
    • 2
      klobása obyčejné párky, kabanos
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo lečo - malá lahev)

Postup přípravy receptu

1
Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do poloměka asi 25-40 minut. Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na drobné kousky a podusíme na oleji. Když je cibule podušená, přidáme do ní rajčata nebo lečo. Koření přidáme podle chuti. Dusíme asi tak 5-7 min. Když jsou fazole měkké, vodu scedíme a do fazolí přidáme podušenou směs. Zamícháme. Toto všechno vlijeme do ohnivzdorné mísy, navrch poskladáme klobásku nakrájenou na kolečka nebo mírně nařezanou, aby pustila šťávu, když se bude zapékat. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud klobáska nepustí šťávu a není upečená.
2
Podáváme s chlebem, a dobrým suchým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Tuřínový salát (na způsob bramborového)

Tuřínový salát (na způsob…

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka z Prahy | 10. 10. 2006 19:39

    bylo to celkem dobré.

  • Gábina Chotašová | 26. 8. 2006 13:50

    Opravdu moc dobré, ale klobása musí být, bez toho by to nebylo ono. Předám dál.

  • Drahomíra Anna | 26. 11. 2005 14:29

    Příjemné překvapení - šup s fazolemi "do oblíbených" ;o))

  • Anonym | 24. 11. 2005 12:01

    Vynikající! Cibulí jsem "nešetřila" - byli jsme až překvapeni, jak MOC dobré to bylo ;o)

  • MHP | 25. 9. 2005 20:49

    Vyborny recept! Ja jeste pridavam cesnek a palivou papriku. Klobasa ani nemusi byt je-li nekdo vegetarian.

  • Airan Novakova | 29. 7. 2005 13:30

    Taky mame radi fazole na jakekoliv spusob a tento vypada lakave:-)) Urcite zaradim do jidelnicku.

  • Ifuška | 28. 7. 2005 12:51

    Můj přítel miluje fazole, takže vyzkouším. Určitě to bude skvělé, už teď mám Pavlovův slintací reflex.Bezva Mario, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Klobása Olej Pepř mletý Rajčata Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Houbový guláš
Houbový guláš
54
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
51
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
50
Pudink v karamelu
Pudink v karamelu
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Fazole na jihoslovanský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact