• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazole na jihoslovanský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Fazole na jihoslovanský způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole na jihoslovanský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g fazole co největší
    • 6
      ks cibule 4-6
    • olej
    • pepř mletý
    • vegeta může být i masox
    • 2
      klobása obyčejné párky, kabanos
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo lečo - malá lahev)

Postup přípravy receptu

1
Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do poloměka asi 25-40 minut. Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na drobné kousky a podusíme na oleji. Když je cibule podušená, přidáme do ní rajčata nebo lečo. Koření přidáme podle chuti. Dusíme asi tak 5-7 min. Když jsou fazole měkké, vodu scedíme a do fazolí přidáme podušenou směs. Zamícháme. Toto všechno vlijeme do ohnivzdorné mísy, navrch poskladáme klobásku nakrájenou na kolečka nebo mírně nařezanou, aby pustila šťávu, když se bude zapékat. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud klobáska nepustí šťávu a není upečená.
2
Podáváme s chlebem, a dobrým suchým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Tuřínový salát (na způsob bramborového)

Tuřínový salát (na způsob…

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka z Prahy | 10. 10. 2006 19:39

    bylo to celkem dobré.

  • Gábina Chotašová | 26. 8. 2006 13:50

    Opravdu moc dobré, ale klobása musí být, bez toho by to nebylo ono. Předám dál.

  • Drahomíra Anna | 26. 11. 2005 14:29

    Příjemné překvapení - šup s fazolemi "do oblíbených" ;o))

  • Anonym | 24. 11. 2005 12:01

    Vynikající! Cibulí jsem "nešetřila" - byli jsme až překvapeni, jak MOC dobré to bylo ;o)

  • MHP | 25. 9. 2005 20:49

    Vyborny recept! Ja jeste pridavam cesnek a palivou papriku. Klobasa ani nemusi byt je-li nekdo vegetarian.

  • Airan Novakova | 29. 7. 2005 13:30

    Taky mame radi fazole na jakekoliv spusob a tento vypada lakave:-)) Urcite zaradim do jidelnicku.

  • Ifuška | 28. 7. 2005 12:51

    Můj přítel miluje fazole, takže vyzkouším. Určitě to bude skvělé, už teď mám Pavlovův slintací reflex.Bezva Mario, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Klobása Olej Pepř mletý Rajčata Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

301
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
220
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
115
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
100
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
58
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Fazole na jihoslovanský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact