• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
Napište svůj komentář k receptu

Fazole mungo s citrónem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole mungo s citrónem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska mungo - klíčky 3-4 lžíce v suchém stavu
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,50
      lžička česneková pasta
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      hrst sezam pražený - na posypání
    • 1
      lžíce koriandr sekaná nať
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.
2
Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naklíčené mungo fazole

Naklíčené mungo fazole

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

Cuketové těstoviny s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:22

    Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

  • Věra z DC | 31. 7. 2007 10:22

    Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:59

    Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

  • Erinka | 15. 5. 2007 20:33

    Mungo mi chutná jako hrášek, nespetla jste si to s adzuki? :-)Martine, jak dlouho Vám vydrží ta česneková pasta?

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:24

    Naklíčené mungo je moc dobré, chutná jako oříšky, doporučuji :-)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:44

    Mungo používám syrové. Ač je to luštěnina, mungo se vařit nemusí. Je ideální ke klíčení, stejně jako neloupaná červená čočka při pokojové teplotě naklíčí do 2 dnů. Nic proti tepelné úpravě, pouze mi přijde líto „živé mungo“ upalovat :-) Jde o zvyk; salát sám o sobě je výrazný a osvědčil se k čerstvým chlebovým plackám.

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:40

    Mungo používáte syrové? Já ho někdy 1 minutu orestuji na oleji, má pak jemnější chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česneková pasta Citronová šťáva Koriandr Mungo - klíčky Olivový olej Sezam Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact