• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
Napište svůj komentář k receptu

Fazole mungo s citrónem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole mungo s citrónem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska mungo - klíčky 3-4 lžíce v suchém stavu
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,50
      lžička česneková pasta
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      hrst sezam pražený - na posypání
    • 1
      lžíce koriandr sekaná nať
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.
2
Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naklíčené mungo fazole

Naklíčené mungo fazole

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

Cuketové těstoviny s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:22

    Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

  • Věra z DC | 31. 7. 2007 10:22

    Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:59

    Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

  • Erinka | 15. 5. 2007 20:33

    Mungo mi chutná jako hrášek, nespetla jste si to s adzuki? :-)Martine, jak dlouho Vám vydrží ta česneková pasta?

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:24

    Naklíčené mungo je moc dobré, chutná jako oříšky, doporučuji :-)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:44

    Mungo používám syrové. Ač je to luštěnina, mungo se vařit nemusí. Je ideální ke klíčení, stejně jako neloupaná červená čočka při pokojové teplotě naklíčí do 2 dnů. Nic proti tepelné úpravě, pouze mi přijde líto „živé mungo“ upalovat :-) Jde o zvyk; salát sám o sobě je výrazný a osvědčil se k čerstvým chlebovým plackám.

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:40

    Mungo používáte syrové? Já ho někdy 1 minutu orestuji na oleji, má pak jemnější chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česneková pasta Citronová šťáva Koriandr Mungo - klíčky Olivový olej Sezam Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Věnečky

Věnečky

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
56
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
47
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
47
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact