• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
Napište svůj komentář k receptu

Fazole mungo s citrónem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole mungo s citrónem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska mungo - klíčky 3-4 lžíce v suchém stavu
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 0,50
      lžička česneková pasta
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      hrst sezam pražený - na posypání
    • 1
      lžíce koriandr sekaná nať
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.
2
Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naklíčené mungo fazole

Naklíčené mungo fazole

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

Cuketové těstoviny s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

    Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:22

    Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

  • Věra z DC | 31. 7. 2007 10:22

    Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:59

    Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

  • Erinka | 15. 5. 2007 20:33

    Mungo mi chutná jako hrášek, nespetla jste si to s adzuki? :-)Martine, jak dlouho Vám vydrží ta česneková pasta?

  • Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:24

    Naklíčené mungo je moc dobré, chutná jako oříšky, doporučuji :-)

  • MartinV | 31. 1. 2007 01:44

    Mungo používám syrové. Ač je to luštěnina, mungo se vařit nemusí. Je ideální ke klíčení, stejně jako neloupaná červená čočka při pokojové teplotě naklíčí do 2 dnů. Nic proti tepelné úpravě, pouze mi přijde líto „živé mungo“ upalovat :-) Jde o zvyk; salát sám o sobě je výrazný a osvědčil se k čerstvým chlebovým plackám.

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:40

    Mungo používáte syrové? Já ho někdy 1 minutu orestuji na oleji, má pak jemnější chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česneková pasta Citronová šťáva Koriandr Mungo - klíčky Olivový olej Sezam Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Fazole mungo s citrónem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact