• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
Napište svůj komentář k receptu

Fazole Mexiko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole Mexiko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole
    • 2
      ks párky 1-2 silnější
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kečup - jemný dle chuti
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření - chilli con carne

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený párek, posypeme chilli con carne, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody. Musí to trochu koukat. Osolíme a opepříme. Fazole propláchneme. Čtvrtinu jich rozmačkáme vidličkou a spolu s celými fazolemi a nasekaným česnekem přidáme k uzenině. Přilijeme kečup dle chuti a necháme vydusit vodu. Pak zaprášíme moukou. Osmahneme a podlijeme opět vodou dle potřeby. Provaříme a podáváme s chlebem. Pro zlepšení chuti můžeme přidat i kousek klobásy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské Mexiko

Veganské Mexiko

Míšovy fazole v tomatu

Míšovy fazole v tomatu

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iša | 17. 4. 2012 08:59

    jestli ovládáš vaření tak dobře jako gramatiku,tak jsi fakt borec

  • Radušéé | 15. 6. 2011 11:56

    jedno z nejlepších jídel :-)

  • komár | 11. 6. 2011 17:32

    víborné úplně vinikající hezky jsem si na tom pošmákl.prostě unykát víborné opravdu ;-) ;-) :-) <3 <:-)

  • Di - | 30. 1. 2010 15:58

    Sabino, mrkněte také na recept Fazole z Vysočiny. Jsou skvělé a dají se udělat i z konzervy fazolí v tomatě. Vaří se ale z bílých fazolí.

  • Sabina Pišťáčková | 30. 1. 2010 15:51

    Děkuji moc za recept...budu dělat zítra manželovi do práce! On to miluje, ale já jaksi neměla recept, takže teď můžu vařit o stošest! Věřím, že mu bude chutnat...

  • Pavel Nový | 7. 10. 2008 13:00

    Včera jsem si fazole udělal a musím říct, že si i pošmakoval. Trochu jsem recept poupravil - přidal i bílé fazole, špekáček, slaninu a nemá to chybu. Podobně upravuji i čočku.

  • Michaela Navrkalová | 17. 2. 2008 14:55

    Dneska jsem fazole udělala. Nedali jsme tam žádnou uzeninu.Jen jsme vyškvařili slaninu. Dali jsme konzervu fazolí sterilovaných a konzervu fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Přidali Kimbal (chilli omáčka), chilli koření, masox, aby to mělo aspoň vůni masa. Prostě skvélá ostrá pochoudka. Hlavně za 15 min. hotová. Dobrý nápad!

  • Iveta Soralova | 6. 11. 2007 19:18

    Naprosto vynikající.Stroužek česneku jsem prolisovala a orestovala společně s cibulkou.Ač jsem věčně hubnoucí ten špek tam prostě patří.Moc výborné a RYCHLÉ!!!!

  • Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:28

    Recept jsem vyzkoušela,fazole jsem dala hned ze dvou plechovek,protože manžel jídla z fazolí má moc rád.Velice nám oběma chutnalo,proto dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 17. 12. 2006 16:46

    Fazole jsou výborné. Těším se, až je budu zase dělat. Rychlé, jednoduché a hlavně opravdu mňamka. Neměla jsem špek, dala jsem kousek anglické slaniny a jak psal Jan, přidala jsem trochu mrkve a kukuřici. Jinak přesně podle receptu. Díky za recept. Ivana

  • Michaela Veselá | 9. 11. 2006 12:28

    Jsem ráda, že vám všem tento recept zachutnal. Doma jsme stále přemýšleli, co udělat z fazolí a nakonec jsem vymyslela toto. Všem doma to zachutnalo a tak jsem se rozhodla o recept podělit. Tak všem Dobrou chuť!!!

  • Blanka Hynková | 19. 9. 2006 22:34

    Hlásím, že jsem to vyzkoušela, je to super, jen opravdu pozor na čili ! Zacházet s ním opratrně - barevný pepř - hadr. JInak suprovka, i tak to velice chutnalo.

  • Guest František ..... Habrman | 30. 8. 2006 15:42

    je to řečeno jedním slovem -super-,toto je mé oblíbené jídlo,čím ostřejší tím více mi chutná!občas si ho udělám ze všech barev fazolí které se dají koupit.

  • Jura | 26. 4. 2006 18:22

    Vynikajici recept,fazole jsou i zdrave,ale nadymaji.Pro odstraneni nadymani pridat trochu saturejky.

  • Markéta | 16. 1. 2006 11:50

    Jsou vynikající, hodně osté ale dobré. Používám koření Mexiko a to má řiz :o)

  • Jan Smrž | 8. 11. 2005 19:05

    Ja delam neco obdobneho akorat pridavam hodne majoranky a zeleninovou smes z plechovky (mrkev, kukurice)

  • Petr Hamouz | 24. 9. 2005 09:42

    Vynikající recept ,ale u nás doma špek nikdo nejí ,tak jsem to vzal do práce ,a tam se po tom zaprášilo

  • Lenka | 8. 9. 2005 09:18

    Fazole jsou výborné, jednoduché a levné. Akorát jsem je musela dělat 2x, protože větu posypat chilli jsem vzala opravdu doslova. Takže pro neznalé radím - s tím chilli opatrně - i tak to bude dost pikantní.

  • Milan | 6. 7. 2005 16:09

    Řeknu to stručně ale výstižně-nemá to chybu.

  • Lenka Horáková | 23. 5. 2005 11:18

    Naše "Super extra pálivé fazole alá mexiko!" Taťka dal uvařit fazole a nevěděl jak je upravit...tak jsem hledala v různých kuchařkách, dokonce i Recepturách ze školy co se znich učímě a nic sem nenašla...poslední záchranou byla tato stránka. Moc vám děkuji. Fazole jsou výborné a taťka se jen oblizuje. Přeji Hezký den

  • Věra | 13. 4. 2005 15:00

    Výborné.Manžel si je "vydupal"během jednoho týdne 2x-moc mu chutnaly.Jen jsem neměla špek,tak jsem použila sádlo a podruhé jsem nepřidávala klobásu-bylo to trochu těžké a použila jsem klasické předvařené bílé fazole k vaření a použila jsem koření MEXIKO(Chilli non carne jsem doma hned nenašla).Jinak je to opravdová mňamka a podle manželova nadšení to odhaduji na každotýdenní vaření těchto fazolí.

  • Naďa Kormaníková | 22. 3. 2005 14:35

    Naše oblíbené jídlo - máme ho pojmenované "Kovbojské fazole", v podstatě stejný recept. Já ho vlastně dělám pokaždé jinak, podle toho co doma mám. Základem jsou fazole buď z plechovky (to když chci mít uvařeno za 10 min), nebo doma uvařené bílé nebo barevné)Na pánvi usmažím špek a cibuli na půlkroužky, přidám buď uzené, klobásu (cokoliv od masa), kečup, lečo, pepř, čili. Prohřeju a podávám s chlebem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Kečup - jemný Koření - Chilli Con Carne Párky Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Kávová poleva

Kávová poleva

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

819
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
25
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za…
21
Česnekové buchty
Česnekové buchty
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact