• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
Napište svůj komentář k receptu

Fazolačka s amoletou

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolačka s amoletou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Fazolačka
    • 1
      balíček fazole
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 1
      ks cibule střední
    • kmín dle chuti
    • masox hovězí
    • tabasco malinko
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Amolety
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka dle potřeby
    • sůl špetka
    • cukr špetka
    • rostlinný olej
    • marmeláda rybízová nebo jahodová

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme promíchat. Takto připravené fazole necháme do druhého dne hezky nabobtnat.
2
Druhý den drobně pokrájíme cibuli a vrhneme ji na rozpálený omastek. Až nám začne cibulka růžovět, musíme na ni přidat prolisované 2 stroužky česneku. Několikráte zamícháme a už přisypáváme hladkou mouku. Tím nám vznikla cibulovo-česneková jíška. Po lehkém restování vrhneme do hrnce fazole i s vodou ve které se máčely. Přidáme kmín dle chuti. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
3
Podáváme s amoletami, které připravíme smícháním mléka, vajec, špetky soli a cukru. Za pomalého přisypávání polohrubé mouky vytvoříme hustší tekuté těsto. Z těsta následně děláme palačinky, každou pomažeme marmeládou a srolujeme. Každý potom dle vlastního uvážení přikusuje amoletu k fazolačce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka

Fazolačka

Uzená fazolačka

Uzená fazolačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 19. 9. 2005 23:07

    Musím se ozvat,tahle kombinace je výtečná,moje máma to také tak dělala a já to vyrábím po ní..Všem nám to chutná,ale musí se to přikusovat.Jen fazolačku dělám trochu jinak,chyběla by mi v ní mrkev a spousta celeru...

  • Jaroslav Pelcman | 19. 9. 2005 10:13

    Jana Han : Amoleta, nebo palačinka je v podstatě to samé. Moje prababička takhle říkala palačinkám a já to používám. Je to spíše krajové označení.

  • Jana Han | 19. 9. 2005 09:37

    Prosim jaky je rozdil mezi amoletou a palacinkou? Vim jen ze omeleta je z rozslehanych vajec pripadne s pridanim krajene zeleniny, syra nebo masa. Diky za vysvetleni.

  • Ivana | 19. 9. 2005 09:20

    Přesně tak, proti gustu žádný dišputát: naši chlapi snědí sladké jídlo (palačinky nebo lívance s marmeládou nebo ovocné knedlíky) jen když k němu uvařím kulajdu s houbama.

  • Airan Novakova | 18. 9. 2005 12:24

    No nevim, nevim...kdyby v te amolete byl platek sunky, k te fazolacce bych rada prikusovala...ale amoleta s marmeladou k fazolacce? Treba to nekomu bude chutnat...proti gustu zadny disputat:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Kmín Majoránka Marmeláda Masox Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tabasco Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Kaldoun

Kaldoun

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
27
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
26
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact