• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
Napište svůj komentář k receptu

Fazolačka s amoletou

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolačka s amoletou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Fazolačka
    • 1
      balíček fazole
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 1
      ks cibule střední
    • kmín dle chuti
    • masox hovězí
    • tabasco malinko
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Amolety
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka dle potřeby
    • sůl špetka
    • cukr špetka
    • rostlinný olej
    • marmeláda rybízová nebo jahodová

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme promíchat. Takto připravené fazole necháme do druhého dne hezky nabobtnat.
2
Druhý den drobně pokrájíme cibuli a vrhneme ji na rozpálený omastek. Až nám začne cibulka růžovět, musíme na ni přidat prolisované 2 stroužky česneku. Několikráte zamícháme a už přisypáváme hladkou mouku. Tím nám vznikla cibulovo-česneková jíška. Po lehkém restování vrhneme do hrnce fazole i s vodou ve které se máčely. Přidáme kmín dle chuti. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
3
Podáváme s amoletami, které připravíme smícháním mléka, vajec, špetky soli a cukru. Za pomalého přisypávání polohrubé mouky vytvoříme hustší tekuté těsto. Z těsta následně děláme palačinky, každou pomažeme marmeládou a srolujeme. Každý potom dle vlastního uvážení přikusuje amoletu k fazolačce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka

Fazolačka

Uzená fazolačka

Uzená fazolačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 19. 9. 2005 23:07

    Musím se ozvat,tahle kombinace je výtečná,moje máma to také tak dělala a já to vyrábím po ní..Všem nám to chutná,ale musí se to přikusovat.Jen fazolačku dělám trochu jinak,chyběla by mi v ní mrkev a spousta celeru...

  • Jaroslav Pelcman | 19. 9. 2005 10:13

    Jana Han : Amoleta, nebo palačinka je v podstatě to samé. Moje prababička takhle říkala palačinkám a já to používám. Je to spíše krajové označení.

  • Jana Han | 19. 9. 2005 09:37

    Prosim jaky je rozdil mezi amoletou a palacinkou? Vim jen ze omeleta je z rozslehanych vajec pripadne s pridanim krajene zeleniny, syra nebo masa. Diky za vysvetleni.

  • Ivana | 19. 9. 2005 09:20

    Přesně tak, proti gustu žádný dišputát: naši chlapi snědí sladké jídlo (palačinky nebo lívance s marmeládou nebo ovocné knedlíky) jen když k němu uvařím kulajdu s houbama.

  • Airan Novakova | 18. 9. 2005 12:24

    No nevim, nevim...kdyby v te amolete byl platek sunky, k te fazolacce bych rada prikusovala...ale amoleta s marmeladou k fazolacce? Treba to nekomu bude chutnat...proti gustu zadny disputat:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Kmín Majoránka Marmeláda Masox Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tabasco Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Kaldoun

Kaldoun

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
53
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Ovocná bublanina jako od babičky
Ovocná bublanina jako od…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact