• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Napište svůj komentář k receptu

Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Vývar
    • 300
      g fazole nebo i jiné
    • 100
      g uzené maso
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
  • Dokončení
    • 2
      lžíce tuk
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • 1
      ks klobása
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkáčem a masoxem. Pokud nemáme patlanec, vaříme fazole do té doby než jsou měkké v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustěte rozmixovanou polovinou fazolí (druhou nechte na pokoji :-) tu přídáme potom) a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Tečku za mistrovským dílem v každém talíři udělá kopeček zakysané smetany.
2
K fazolačce jsou nejlepší dalamánky a k dalamánkům pivo. Zkuste! Vždyť přece létat je tak snadné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Blahutová | 30. 9. 2008 10:18

    Já přidávám ještě kysané zelí...vyzkoušejte, je to moc velká dobrota. Název receptu je fazolačka po Uhersku...i když to vypadá složitě, je to celkem rychlovka. A je toho hlavně móóc :-)

  • Kamil Krybus | 21. 2. 2008 22:19

    Fazolačku dělám dost podobně. Pouze doporučuji místo kousku uzeného dát vařit současně s fazolemi uzená žebra. Mixování fazolí mi připadá zbytečné, protože v tlakáči se fazole obvykle rozvaří.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Fazole Feferonka Klobása Masox Mouka Rajský protlak Tuk Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

115
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
53
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
52
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
46
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
44
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Sexy Barbora Mottlová: Jak z reklamy na těhotenství

Sexy Barbora Mottlová: Jak z reklamy na těhotenství

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact