• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Napište svůj komentář k receptu

Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Vývar
    • 300
      g fazole nebo i jiné
    • 100
      g uzené maso
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
  • Dokončení
    • 2
      lžíce tuk
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • 1
      ks klobása
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkáčem a masoxem. Pokud nemáme patlanec, vaříme fazole do té doby než jsou měkké v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustěte rozmixovanou polovinou fazolí (druhou nechte na pokoji :-) tu přídáme potom) a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Tečku za mistrovským dílem v každém talíři udělá kopeček zakysané smetany.
2
K fazolačce jsou nejlepší dalamánky a k dalamánkům pivo. Zkuste! Vždyť přece létat je tak snadné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Blahutová | 30. 9. 2008 10:18

    Já přidávám ještě kysané zelí...vyzkoušejte, je to moc velká dobrota. Název receptu je fazolačka po Uhersku...i když to vypadá složitě, je to celkem rychlovka. A je toho hlavně móóc :-)

  • Kamil Krybus | 21. 2. 2008 22:19

    Fazolačku dělám dost podobně. Pouze doporučuji místo kousku uzeného dát vařit současně s fazolemi uzená žebra. Mixování fazolí mi připadá zbytečné, protože v tlakáči se fazole obvykle rozvaří.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Fazole Feferonka Klobása Masox Mouka Rajský protlak Tuk Uzené maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

287
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
65
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact