• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Favorit salát
Napište svůj komentář k receptu

Favorit salát

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Favorit salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g ementál
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 200
      g jablka
    • 0,50
      plechovka ananasový kompot
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady drobně nakrájíme, promícháme, osolíme a zalijeme zakysanou smetanou, kterou ochutíme šťávou z ananasu. Podáváme v pohárech nebo na listech hlávkového salátu a lehce poprášíme skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Cuketový salát s omáčkou z grilovaných paprik

Cuketový salát s omáčkou z…

Bramborový salát se zelenými fazolkami

Bramborový salát se zelenými fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:56

    Salát je skvělý!

  • D K | 31. 1. 2007 19:01

    Dopadla jsem stejně jako Lída. Už ho nemám nikdy dělat.

  • Lída | 30. 1. 2007 12:50

    O víkendu jsem vyzkoušela a bohužel jsem nesklidila žádnou pochvalu, tak jak jsem zvyklá , když uvařím z TOPu. Jen jsem slyšela: je to zvláštní, ale už to nemusím.

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:11

    Kdysi dávno, za tuhého socialismu, v jednom nejmenovaném hotelu (co je jzaplaťpámbu jedinou památkou socialistického realismu v architektuře v Praze - Podbaba, netuším, jak se dnes jmenuje) se dělával jako předkrm salát: sekané ořechy, syrový pomeranč, syrové jablko, strouhaný křen, kousky pečeného kuřete, šlehačka. Jestli tam byl ještě sýr, si nepamatuju, ale salát to byl skvělý. Dnes ho dělám místo šlehačky s krapánek naředěnou lučinou.

  • Anonym | 26. 1. 2007 18:54

    výborné

  • Anonym | 26. 1. 2007 16:51

    :-( až na tu skořici ta byla dobrá

  • Pavla Lejsková | 26. 1. 2007 11:47

    Kombinaci sýrů a ovoce miluju...výborná věcička!

  • lenča | 22. 1. 2007 14:34

    Tak jsem udělala salát k nedělnímu obědu a řeknu Vám,že to byl pořádný propadák.Asi nemáme jazyk na takové "pochutiny".Ale jak se říká "Sto lidí,sto chutí".

  • lenča | 20. 1. 2007 18:01

    Lubo,tak já ji tam nedám.Zítra tento salát udělám,neosolím a dám vědět,jak chutnal,nesolený.

  • Luba | 16. 1. 2007 19:10

    Lenčo, když vám ta sůl nesedí, tak jí tam nedávejte, to je snad na chuti každého ne?

  • lenča | 16. 1. 2007 17:31

    Mám dotaz,proč se to dohoto salátu dává sůl...Přece sýr je dost slaný a ovoce solit,no nevím,nevím.

  • XY | 16. 1. 2007 10:08

    fakt super, přidávám se ke všem, kterým salát chutnal. Je lehký a lahodný

  • ALLENNKKA H | 14. 1. 2007 12:45

    super

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:33

    S mandarinkovým kompotem také skvostné

  • Simona | 13. 1. 2007 16:13

    Řekla bych přímo skvostný. Já jsem nadšena. Doplnila jsem to ještě masem aby to bylo sytější. Jinak doporučuju.

  • Anonym | 13. 1. 2007 01:20

    Jooo, možná i s pomerančem nebo mandarinkou místo ananasu (ale asi taky bez skořice)

  • Fleur | 14. 2. 2006 09:15

    Místo ananasu, který jsem neměla jsem dala okapaný mandarinkový kompot a také bylo dobré, lehoučné a příjemná chuť. Dala jsem i špetku skořice na zvýraznění a nevadila mě v tom

  • Anonym | 20. 1. 2006 19:40

    Výborná kombinace, moc dobrý!!!!!!!!!!!!!!

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 19:45

    Výborný salát, takový lahodný a lehoučný

  • Luba | 11. 6. 2005 17:13

    Špetky skořice se nebojte, dá to zvláštní chuť, ale dobrou

  • Anonym | 10. 6. 2005 20:34

    S ementálem m oc dobré

  • Kája | 10. 6. 2005 19:17

    Také nám chutná s Nivou!!

  • Vlasta | 10. 6. 2005 15:53

    Je to opravdu moc dobré, jen jsem se také neodvažila použít skořici. Místo ementálu jsem zkusila mix syru - hermelín, eidam a nivu, dostalo to takovou pikantnější chuť, ke které se chodil spíše ten pepř.

  • Di | 26. 5. 2005 21:52

    Vůbec to není divné, ale záleží na chuti. Já osobně mám kombinaci sýr s ovocem, ale i maso s ovocem moc ráda. Salát jsem dělala, byl velmi dobrý. Jen jsem se neodvážila posypat ho skořicí. Raději jsem zvolila barevný pepř.

  • helena vejnarová | 26. 5. 2005 17:54

    jako nezkoušela sem to ale není to moc divný ovoce a sýr??mám to vyzkoušet

  • studentky z koleje | 23. 10. 2004 10:39

    Chutná večeře, lehké, dáváme místo smetany lehký bílý jogurt

  • Aťa | 21. 10. 2004 18:24

    Dobrá večeře

  • Alis | 14. 10. 2004 20:21

    Dávám jedničku podtrženou, vychlazené a zdobené plátky pomeranče je vvýýýýýýbornééééé

  • bebet | 13. 10. 2004 13:39

    musím říct, že to je opravdu výborné..

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 15:56

    Ještě přidávám několik lžic sterilovaného celerované salátu

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 14:59

    Vyzkoušela jsem je to moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Oběd Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Ementál Jablka Skořice Sůl Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Koule ze Salka
Koule ze Salka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
15
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Favorit salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact