Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře.
2
Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi mouky s kari. Směs trochu přimáčkneme.
3
V kastrole/pekáči který jde i do trouby rozehřejeme olej a porce kuřete na něm dozlatova opečeme. Pak zalijeme červeným vínem, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Můžeme přidat ještě opadaný nebo zbylý česnek.
4
Když je kuře tak z poloviny měkké, přendáme kastrol do trouby a dále pečeme. Pořád podléváme červeným vínem - nebo vodou a víno upíjíme - jak kdo.
5
Na samý závěr poklici sundáme a ještě zprudka opečeme. Vytvoří se báječná zahoustlá tmavá šťáva.
6
Nejlepší přílohou jsou hranolky, ale jde dobře i rýže, brambory, bramborová kaše.....víno stačí úplně obyčejné, laciné, lepší je trochu sladší.
7
Poznámka: pokud zbyde nějaká namíchaná mouka s kořením, lze ji bez problémů schovat na příště.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Clandova
|17. 1. 2007 14:18
Vyskousela jsem ten recept a nebylo to nejhorsi jedla jsem uz lepsi
Lenka Keprdova
|14. 6. 2006 12:17
recept sme vyzkouseli a vetsine docela chutnal...jen se nam vyparila veskera stavicka a to byla docela skoda.nastesti sme k tomu meli hranolky,tak to tolik nevadilo:)
Vera Walter
|14. 2. 2006 16:16
Tak vyborne kure jsem jeste nejedla.Nikdy me nesla udelat dobra stava k masu. S Vasim receptem se me to konecne povedlo.Stal se z toho nas oblibeny recept - proto dnes na valentyna manzela zas prijemne prekvapim. DEKUJI