Krajíčky chleba nakrájíme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mouku, kmín, vodu, sůl a droždí. Utvoříme 2 bochánky a necháme vykynout. Před pečením sůl lehce posolíme a pokmínujeme. Pečeme do růžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|31. 10. 2006 16:21
Tenhle chleba jsem dříve občas pekla.Mám ho ze slovenského časopisu.Dva krajíce chleba bez kůrek se namočily do studené vody,množství není důležité,jde jen o to,aby se chleba rozmočil a šel pak dobře rozemnout prsty na kašičku.Namáčet stačí půl hodiny.Pak se přidal ke kilogramu hladké mouky,sůl,kmín-2-3 lžičky,lžíce octa,ve vlažné vodě rozmíchané kvasnice.Těsto se promísilo,nechalo vykynout.Plech pod chlebem jsem vysypávala moukou,na to bochník,potřít vodou,dát péct.Do trouby na plech k chlebu hrníček s vodou,rozhodně během pečení nepotírat vodou,nebo je kůrka jako skála.Péct asi hodinu na 200st.
Jana Rušidi
|31. 10. 2006 15:18
Peču na 220 stupňů do růžova.
Jana Rušidi
|31. 10. 2006 14:47
Krajíčky chleba mají být ve vodě ponořené, druhý den se vyždímají. Jedná se o jakýsi "kvásek".
Marie -
|31. 10. 2006 11:00
Podobný recept znám z kuchařky z Dony, zkoušela jsem takto upéct dalamánky a myslím že namočený chleba je potřeba do hladka rozmixovat.Jestli-že nepečete v pekárně sdělte prosím na kolik stupňů a jak dlouho chleba pečete.
Ivana K.
|31. 10. 2006 09:12
Můžete prosím vysvětlit, jakým množstvím vody se zalijí krajíčky chleba, zda se potom vyždímají nebo se do těsta dají i s vodou nebo se má na namočení odlít část z uvedeného 3/4 litru? Zajímala by mě i historie receptu - jedná se o využití starého chleba nebo jde o jakýsi "kvásek"? Děkuji.