• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fatmirův chleba
Napište svůj komentář k receptu

Fatmirův chleba

autor: rusidi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fatmirův chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks chleba
    • 3
      lžička kmín
    • 0,75
      l voda
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      lžička sůl
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Krajíčky chleba nakrájíme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mouku, kmín, vodu, sůl a droždí. Utvoříme 2 bochánky a necháme vykynout. Před pečením sůl lehce posolíme a pokmínujeme. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Bulky z chleba se semínky a ořechy

Bulky z chleba se semínky a ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 31. 10. 2006 16:21

    Tenhle chleba jsem dříve občas pekla.Mám ho ze slovenského časopisu.Dva krajíce chleba bez kůrek se namočily do studené vody,množství není důležité,jde jen o to,aby se chleba rozmočil a šel pak dobře rozemnout prsty na kašičku.Namáčet stačí půl hodiny.Pak se přidal ke kilogramu hladké mouky,sůl,kmín-2-3 lžičky,lžíce octa,ve vlažné vodě rozmíchané kvasnice.Těsto se promísilo,nechalo vykynout.Plech pod chlebem jsem vysypávala moukou,na to bochník,potřít vodou,dát péct.Do trouby na plech k chlebu hrníček s vodou,rozhodně během pečení nepotírat vodou,nebo je kůrka jako skála.Péct asi hodinu na 200st.

  • Jana Rušidi | 31. 10. 2006 15:18

    Peču na 220 stupňů do růžova.

  • Jana Rušidi | 31. 10. 2006 14:47

    Krajíčky chleba mají být ve vodě ponořené, druhý den se vyždímají. Jedná se o jakýsi "kvásek".

  • Marie - | 31. 10. 2006 11:00

    Podobný recept znám z kuchařky z Dony, zkoušela jsem takto upéct dalamánky a myslím že namočený chleba je potřeba do hladka rozmixovat.Jestli-že nepečete v pekárně sdělte prosím na kolik stupňů a jak dlouho chleba pečete.

  • Ivana K. | 31. 10. 2006 09:12

    Můžete prosím vysvětlit, jakým množstvím vody se zalijí krajíčky chleba, zda se potom vyždímají nebo se do těsta dají i s vodou nebo se má na namočení odlít část z uvedeného 3/4 litru? Zajímala by mě i historie receptu - jedná se o využití starého chleba nebo jde o jakýsi "kvásek"? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Droždí Hladká mouka Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

158
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
109
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
66
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
65
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
35
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Fatmirův chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact